Υλικά
4 μεγάλα ροδάκινα
4 κ.σ. ζάχαρη
1.500 γρ. μασκαρπόνε
400 ml κρέμα γάλακτος
9 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
600 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
1 σφηνάκι κονιάκ (ή οποιοδήποτε φρουτένιο λικέρ)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και τα σκεπάζουμε ίσα ίσα με νερό.
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο, όχι εντελώς όμως, και μετά τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτότερες φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και με το μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια αφράτη κρέμα.
Απλώνουμε την πρώτη στρώση σαβαγιάρ σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί.
Αραιώνουμε σε μπολάκι με νερό το κονιάκ και ραντίζουμε τα μπισκότα.
Στρώνουμε πάνω τους μια ποσότητα κρέμας και μια σειρά ροδάκινα.
Συνεχίζουμε με μπισκότα ραντισμένα, ροδάκινα και τελειώνουμε με κρέμα.
Σκεπάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.