Υλικά
1 κουτί γάλα εβαπορέ που θα παγώσουμε στο ψυγείο αποβραδίς
1 συσκευασία ζελέ λεμόνι
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
200 ml καυτό νερό
5 κ.σ. ζάχαρη
1 συσκευασία μπισκότα τύπου μιράντα
οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά το νερό και διαλύουμε μέσα του το ζελέ.
Αδειάζουμε το κρύο γάλα σε μια λεκάνη και το χτυπάμε με το μίξερ για 5', μέχρι να πήξει, να αφρατέψει και να φουσκώσει.
Προσθέτουμε το ζελέ, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το ⅓ της κρέμας σε ένα γυάλινο ρηχό μπολ και από πάνω χοντροσπάμε μια στρώση μπισκότα.
Συνεχίζουμε με το άλλο ⅓ της κρέμας και μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό να δέσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες και το σερβίρουμε στρώνοντας στην επιφάνεια τη μαρμελάδα ή μια μικρή ποσότητα από γλυκό του κουταλιού σε κουταλίτσες.