X

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Υλικά

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. σάρκα από πεπόνι

5-6 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

½ κ.γλ. ξερό δυόσμο

125 ml νερό

5 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη ή 10 γρ. ζελατίνα σε φύλλα

ψιλοκομμένο πεπόνι και δυόσμο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τον ξερό δυόσμο στο νερό, ετοιμάζοντας ένα αφέψημα.

Στραγγίζουμε τον δυόσμο και αφήνουμε το υγρό να κρυώσει.

Μουλιάζουμε στο κρύο αφέψημα για 5' τη ζελατίνα.

Ανακατεύουμε να διαλυθεί και μεταφέρουμε το μίγμα σε μπρίκι.

Ανακατεύοντας με κουτάλι, διαλύουμε εντελώς τη ζελατίνα σε μέτρια φωτιά.

Χτυπάμε στο μούλτι το πεπόνι μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη ζελατίνα, περνώντας την από το σουρωτήρι του τσαγιού, γιατί πάντα μένουν μικρά αδιάλυτα κομματάκια.

Μοιράζουμε την πανακότα σε διαφανή ποτηράκια και την αφήνουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί για 5-6 ώρες.

Σερβίρουμε συμπληρώνοντας μέχρι επάνω τα ποτηράκια με κυβάκια πεπονιού και φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.