X

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Υλικά

12 σύκα ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση

280 γρ. ζάχαρη

χυμό από 1 λεμόνι

480 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 ασπράδια

120 γρ. παστέλι σπασμένο σε κομματάκια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα σύκα, 30 γρ. από τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.

Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10' από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.

Κρατάμε μερικά ολόκληρα σύκα και πολτοποιούμε τα υπόλοιπα στο μούλτι.

Αφήνουμε τον πουρέ και τα σύκα να κρυώσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με 25 ml νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν πηχτό σιρόπι (θέλουν 10' περίπου από τη στιγμή που θα πάρουν βράση).

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και μόλις είναι έτοιμη της προσθέτουμε, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ, το ζεστό σιρόπι σε πολύ λεπτή ροή, σαν κορδόνι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, με σπάτουλα και με πολύ απαλές κινήσεις, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαρέγκα, τον πουρέ σύκου, τα ολόκληρα σύκα και το παστέλι.

Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με μεβράνη κουζίνας και μεταφέρουμε εκεί το μίγμα.

Καλύπτουμε με τη μεβράνη που περισσεύει και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 12 ώρες περίπου.

Είναι πιο νόστιμο αν το βγάλουμε από την κατάψυξη γύρω στα 20' πριν το σερβίρουμε.

Tags

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.