Υλικά
1½ φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. καρύδια, μέτρια κοπανισμένα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 αβγό χτυπημένο
1 βανίλια
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σπάζουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια. Αν την αφήσουμε για ½ ώρα στο ψυγείο, θα σπάσει πιο εύκολα.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ ή με κουτάλι ή με σπάτουλα.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με κουτάλι ή με σπάτουλα.
Στρώνουμε με χαρτί το ρηχό ταψί του φούρνου.
Με κουτάλι της σούπας μοιράζουμε κουταλιές από το μίγμα πάνω στο χαρτί, αφήνοντας χώρο ανάμεσα στα μπισκότα, γιατί θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε για 15'. Στα 15' τα μπισκότα θα σας φανούν ωμά. Μην ξεγελαστείτε!
Βγάλτε τα από τον φούρνο και θα στερεοποιηθούν μόλις κρυώσουν!