Υλικά
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από 2 λεμόνια
140 γρ. ζάχαρη
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοσπασμένα
45 γρ. ινδική καρύδα
200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο αβγού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, το φιστίκι, την καρύδα και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε το μίγμα με τις άκρες των δαχτύλων μας μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό.
Προσθέτουμε τον κρόκο και δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι μέχρι να γίνει συμπαγής.
Αφήνουμε το μίγμα για 15' στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε με το χέρι μας μπαλάκια, τα τοποθετούμε στο ταψί και τα πιέζουμε να ανοίξουν.
Ψήνουμε για 15'-20' περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.