Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
4 κρόκους αβγών
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε πούδρα στο μούλτι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν
Για το γλάσο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
Με το μίξερ ή με το χέρι ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα μπισκότα.
Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο.
Με κουπ πατ ή με το χείλος ενός μικρού ποτηριού κόβουμε μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε με αποστάσεις στο ταψί.
Τα ψήνουμε για 15'-20' και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε μπολάκι χτυπάμε με κουτάλι τη ζάχαρη με το ξύσμα και τον χυμό, μέχρι να γίνουν σαν λεία κρέμα.
Κάθε ζάχαρη λειτουργεί διαφορετικά, οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος ή λιγότερος χυμός.
Βάζουμε λίγο λίγο τον χυμό και βλέπουμε.
Αφήνουμε το γλάσο για 10' στο ψυγείο.
Βουτάμε το μισό μπισκότο στο γλάσο και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν ή απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια των μπισκότων με κορνέ ή με κουταλάκι.