Υλικά
150 γρ. παστέλι
2 μπανάνες σε φετάκια
300 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σπάμε το παστέλι μέσα στη συσκευασία του χτυπώντας το με κάτι βαρύ (με ένα μπουκάλι κρασί ή με το σφυρί).
Κρύα, από το ψυγείο, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια (η ζωική κρέμα έχει περισσότερη νοστιμιά, ενώ η φυτική κρατά περισσότερο την αφράτη υφή της).
Στο ποτήρι εναλλάσσουμε στρώσεις από σαντιγί, παστέλι και μπανάνες.
Τελειώνουμε με σπασμένο παστέλι.
Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε το γλυκό για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο, στο οποίο και διατηρείται για μία με δύο μέρες, κατά προτίμηση σκεπασμένο με μεμβράνη.