Υλικά
24 μπισκότα τύπου Μιράντα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 βανίλια
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
500 γρ. φράουλες
¾ φλιτζ. φουντούκια κοπανισμένα
Εκτέλεση
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ½ φλιτζ. κρύο νερό.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ωραίο σκεύος με γείσο, γιατί σε αυτό θα σερβίρουμε. Κόβουμε τις φράουλες σε φετάκια.
Στρώνουμε τις μισές πάνω στα μπισκότα και από πάνω απλώνουμε την κρέμα.
Τελειώνουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και τα φουντούκια.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 3-4 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.