Υλικά
400 γρ. φράουλες
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κοφτή κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα
Για τη ζύμη
125 γρ. βούτυρο σε μικρά κυβάκια
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκο αβγού
2 κ.σ. γάλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.
Ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Η ζύμη αυτή είναι σαν του κουραμπιέ: μην περιμένετε να βγει ελαστική.
Την κάνουμε μπαλίτσα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις φράουλες, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
Αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ρηχό ταψάκι.
Πιέζουμε τη ζύμη με το χέρι να γίνει πλατιά, τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο κόλλες χαρτί ψησίματος και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο, μερικά εκατοστά μεγαλύτερο από την περιφέρεια του ταψιού μας.
Με τη βοήθεια του χαρτιού στρώνουμε τη ζύμη στον πάτο της ταρτιέρας.
Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τη μισή μαρμελάδα. Στρώνουμε από πάνω τις φράουλες με το σιρόπι τους και με κουταλάκι σκορπάμε κατά τόπους την υπόλοιπη μαρμελάδα.
Ακανόνιστα, φέρνουμε προς το εσωτερικό της ταρτιέρας τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν.
Ψήνουμε για 40' ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Ιδανικά, αυτή η πίτα τρώγεται ζεστή, από τον φούρνο.