Υλικά
10-12 κουλουράκια παραδοσιακά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
4 κ.σ. ζάχαρη
2 φακέλους ζελέ με άρωμα κεράσι
1 φλιτζ. κεράσια ψιλοκομμένα, χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
Αφήνουμε το γάλα να παγώσει στην κατάψυξη για 2 ώρες. Για να κερδίσουμε χρόνο, μπορούμε να το βάλουμε από το προηγούμενο βράδυ.
Αδειάζουμε το γάλα σε μια λεκάνη ή στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Χτυπάμε για 5', μέχρι να φουσκώσει και να πήξει το μίγμα.
Διαλύουμε το 1 φακελάκι ζελέ σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό και το προσθέτουμε στο μίγμα από ζάχαρη και γάλα.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε τα κουλουράκια στο μούλτι και τα τρίβουμε σε σκόνη. Τα απλώνουμε στον πάτο ενός μέτριου πυρίμαχου ταψιού.
Αδειάζουμε προσεχτικά επάνω τους την κρέμα, σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε το γλυκό για 2 ώρες να κρυώσει στο ψυγείο.
Διαλύουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό.
Προσθέτουμε 1 φλιτζ. κρύο νερό και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και στρώνουμε τα κεράσια σε όλη του την επιφάνεια.
Προσεχτικά, με ένα κουτάλι της σούπας, απλώνουμε το υγρό ζελέ επάνω στα κεράσια.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 2 ώρες στο ψυγείο.