X

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Υλικά

2 φλ. φαρίνα

1 βιτάµ

1-1/12 φλ. τσ. ζάχαρη

4 αυγά

2 φλ. τσ. αµύγαλα

1/2 φλ. τσ. γάλα

1 κ. γλ. κανέλα

2 κ. γλ. µπέικιν

2 βανίλιες

Σιρόπι:

2 φλ. τσ. ζάχαρη

2 φλ. τσ. νερό

1 κουτ. σ. χυµό λεµονιού

Εκτέλεση

Χτυπάµε το βιτάµ µε τη ζάχαρη.

Προσθέτουµε τ’ αυγά και µετά το γάλα.

Ρίχνουµε τα αµύγδαλα χοντροκοµµένα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τέλος προσθέτουµε τη φαρίνα.

Ψήνουµε στους 200 βαθµούς για 1 περίπου ώρα (ανάλογα µε το φούρνο) κάνοντας και το τέστ του µαχαιριού για να επιβεβαιώσουµε ότι έχει ψηθεί.

Το σιρόπι το βράζουµε περίπου 10-15 λεπτά και το ρίχνουµε στο γλυκό µόλις βγει από το φούρνο.

Επίσης...

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.