Υλικά
4 µήλα
4 αυγά
2 και 3/4 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
1/2 φλ. τσ. ταχίνι
1 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. κανέλα
3-4 κ.σ. µέλι για το γαρνίρισµα
Εκτέλεση
Πλένουµε και καθαρίζουµε τα µήλα.
Τα κόβουµε σε κυβάκια και τα ρίχνουµε σε µια λεκάνη µε νερό και λεµόνι, για να µη µαυρίσουν.
Έπειτα, χτυπάµε σε ένα µπολ τα αυγά και προσθέτουµε το ελαιόλαδο - µην το φοβηθείτε, γίνεται πολύ αφράτο- το ταχίνι, το αλεύρι κοσκινισµένο, το µπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
Το τελευταίο βήµα είναι να ρίξουµε µέσα τα µήλα, αφού τα στραγγίξουµε, και να ανακατέψουµε µε κουτάλι.
Εάν θέλουµε, µπορούµε να αλευρώσουµε µερικές σταφιδούλες και να τις προσθέσουµε κι αυτές.
Μυστικό: Τις αλευρώνουµε για να µην πάνε στο πάτο του κέικ.
Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε ένα τετράγωνο ταψάκι και ψήνουµε στους 200° C για µία ώρα.
Δοκιµάζουµε πάντα µε µια οδοντογλυφίδα ή ένα µαχαιράκι για να δούµε εάν έγινε το κέικ µας.
Όταν το βγάλουµε από το φούρνο, θα µοσχοµυρίσει το σπίτι µας κανέλα!
Θα το αφήσουµε να κρυώσει και θα το γαρνίρουµε µε το µέλι, αφού το διαλύσουµε σε 2 κ.σ.βραστό νερό.