Υλικά
1 µεγάλο µήλο
1 φλυτζάνι σταφίδες
δύο-τρία ξερά σύκα
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο
1 1/2 κ.γλυκού κανέλλα
1 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
4 1/2 κουταλάκια του γλυκού µπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Αλείφουµε µε λάδι ένα ταψάκι ή πυρέξ διαµέτρου 20 εκ. και προθερµαίνουµε το φούρνο στους 175 βαθµούς.
Καθαρίζουµε το µήλο και το πολτοποιούµε στο µπλέντερ.
Προαιρετικά το µαγειρεύουµε πρώτα λίγα λεπτά.
Ψιλοκόβουµε τις σταφιδες και τα ξερά σύκα στο µούλτι.
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαµηλή φωτιά βράζουµε το λάδι ή το βιτάµ µε τα φρούτα και την κανέλα για 7-8 λεπτά και το βγάζουµε από το µάτι να κρυώσει λίγο.
Ανακατεύουµε σε ένα µπολ το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ και το ρίχνουµε σιγά-σιγά στο µίγµα µε τα φρούτα, ανακατεύοντας ελαφρά.
Στρώνουµε το µίγµα στο ταψί και ψήνουµε για 30 λεπτά.