X

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Υλικά

1 µεγάλο µήλο

1 φλυτζάνι σταφίδες

δύο-τρία ξερά σύκα

4 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο

1 1/2 κ.γλυκού κανέλλα

1 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης

4 1/2 κουταλάκια του γλυκού µπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Αλείφουµε µε λάδι ένα ταψάκι ή πυρέξ διαµέτρου 20 εκ. και προθερµαίνουµε το φούρνο στους 175 βαθµούς.

Καθαρίζουµε το µήλο και το πολτοποιούµε στο µπλέντερ.

Προαιρετικά το µαγειρεύουµε πρώτα λίγα λεπτά.

Ψιλοκόβουµε τις σταφιδες και τα ξερά σύκα στο µούλτι.

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαµηλή φωτιά βράζουµε το λάδι ή το βιτάµ µε τα φρούτα και την κανέλα για 7-8 λεπτά και το βγάζουµε από το µάτι να κρυώσει λίγο.

Ανακατεύουµε σε ένα µπολ το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ και το ρίχνουµε σιγά-σιγά στο µίγµα µε τα φρούτα, ανακατεύοντας ελαφρά.

Στρώνουµε το µίγµα στο ταψί και ψήνουµε για 30 λεπτά.

Επίσης...

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.