H ομάδα που βρίσκεται πίσω από μερικά από τα πιο επιτυχημένα concepts της πόλης (Τhe Clumsies, Theory Bar & More, Odori Vermuteria Di Atene, Frater & Soror και Senios) ενώνει τις δυνάμεις της με τον εκ των κορυφαίων νέων Ελλήνων σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC, Αλέξανδρο Τσιοτίνη, σε ένα project που φαντάζει κάτι περισσότερο από πολλά υποσχόμενο.
Ακούει στο όνομα Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ και από τον ερχόμενο Ιούλιο θα σε υποδέχεται στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου και τον χώρο του Senios, έχοντας το concept ενός σύγχρονου αστικού καφενείου, που θα επικεντρώνεται στην ελληνική κουζίνα και στις fine drinking εμπειρίες, με ποτά που θα βασίζονται κυρίως στα αποστάγματα της χώρας μας.
"Η συγκεκριμένη λογική σε ένα μαγαζί ήταν κάτι που πάντοτε μου άρεσε και για να σου πω την αλήθεια πάντοτε είχα στο μυαλό μου. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση με τα παιδιά, οπότε συζητήσαμε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε" λέει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, που θα κινεί τα νήματα στην κουζίνα του Καφενείου ΣΙ ΤΙ ΣΙ, αναφέροντας επίσης πως τα πιάτα που θα σερβίρονται θα είναι παραλλαγές σε κλασικές γεύσεις που μπορεί να βρει κάποιος σε μία καλή ταβέρνα, δοσμένες ωστόσο με μία πιο σύγχρονη ματιά και με μπόλικες δημιουργικές πινελιές. Για παράδειγμα, εδώ ο μπακαλιάρος σκορδαλιά θα σερβίρεται σε κροκέτες σε σούπα από αμύγδαλα και σκόνη παστουρμά, τα ρεβύθια φούρνου με περγαμόντο και σάλτσα λιαστής ντομάτας και ένα από τα επιδόρπια θα είναι οι λουκουμάδες μυζήθρας, γεμιστοί με κρέμα passion fruit και namelaka καρύδας.
Μία ακόμη από τις εκπλήξεις που ετοιμάζει ο γνωστός σεφ έχει να κάνει με τα μαγειρευτά της ημέρας, τα οποία δεν θα υπάρχουν. Αντ' αυτών θα μπορεί κάποιος να γευτεί τυλιχτά ημέρας, με μαγειρευτά φαγητά, σαν σουβλάκι. Ετοιμάσου λοιπόν για πίτα με κουνέλι στιφάδο ή μοσχαράκι κοκκινιστό. Καθόλου άσχημα. Βασικά, ήδη μας άνοιξε η όρεξη.
Info
Καλαμιώτου 15, Αθήνα.