Μπορεί σήμερα η γειτονιά του Συντάγματος να βρίσκεται σε έναν γαστρονομικό οργασμό, όμως πριν από μερικά χρόνια διατηρούσε ένα τελείως διαφορετικό προφίλ. Έτσι, όταν το 2012 η γαλλίδα Amandine αποφάσισε να ανοίξει το ομώνυμο μαγαζάκι έφερε στη γειτονιά το πρώτο "πρωινάδικο" που έσπασε τη μονοτονία της τυρόπιτας και του τοστ.
Στην Amandine σου δίνεται η αίσθηση της κουζίνας ενός φίλου, αφού εδώ είναι όλα χειροποίητα και κυριαρχεί μία οικεία διάθεση που ξεφεύγει από τυπικότητες. Σε αυτή την κουζίνα, λοιπόν, τρως πάντα φρέσκα bagel με τις πιο νόστιμες συνταγές. Η διαδικασία που ακολουθείται για την παρασκευή αυτού του λαχταριστού ψωμιού με τη χαρακτηριστική τρύπα στο κέντρο, είναι βράσιμο και στη συνέχεια ψήσιμο - η ίδια δηλαδή παραδοσιακή εβραϊκή συνταγή. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην Amandine χρησιμοποιείται ελληνικό, τοπικό αλεύρι που δίνει φυσικά τη δική του υφή και γεύση. Το πάντρεμα της εβραϊκής παράδοσης με την αμερικάνικη κουλτούρα και τη γαλλική κουζίνα, γίνεται στις συνταγές, αφού στην Amandine θα φας bagel σαν Γάλλος. Κόκορας ελευθέρας βοσκής, τσορίθο, jamon, κατσικίσιο τυρί, μους παντζαριού, μαριναρισμένα λαχανικά, καπνιστά ψάρια, φινετσάτες μουστάρδες, chutney, μπλέκονται όπως πρέπει και δημιουργούν τους τέλειους συνδυασμούς για το bagel σου.
Οι καλοφαγάδες Γάλλοι όμως δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν σε ένα bagel. Υπάρχουν τα φρεσκοψημμένα κρουασάν (που είναι υπέροχα ακόμα και το επόμενο πρωί) και τα βρίσκεις από την πιο απλή εκδοχή τους (βουτύρου) μέχρι στην πιο γκουρμέ (σπανάκι και κατσικίσιο τυρί) και φυσικά τα γλυκά. Η φαντασία της Amandine δεν έχει όρια όταν πρόκειται για τη ζαχαροπλαστική. Έτσι, πέρα από τις κλασικές συνταγές, όπως το τυρένιο NY cheesecake, το σοκολατένιο μπράουνι ή το εκλεπτυσμένο τιραμισού, θα βρεις γλυκές εκπλήξεις που προκύπτουν από οικογενειακές συνταγές μαζί με όρεξη για πειραματισμούς, ανάλογα πάντα και με την εποχή.