Η νέα εποχή στη γαστρονομία θέλει τα εστιατόρια των ξενοδοχείων αρκετά πιο εξωστρεφή, με σκοπό να δέχονται όχι μόνο τους ενοίκους των δωματίων τους αλλά και τους κατοίκους της πόλης. Αυτή είναι και η περίπτωση του Folk., του εστιατορίου που βρίσκεται στο ισόγειο του Blend Hotel και ενδείκνυται τόσο για πρωινό και καφέ όσο για lunch break και early dining.
Το Folk. αποτελεί ένα project της Εβίτας Κουτσοπούλου και του Alex Calvin, των δημιουργών του Different Beast, σε συνεργασία με τη HOTELCO και την TAF. "Η προσέγγιση για τη συνεργασία έγινε από την HOTELCO καθώς γνωρίζουν την δουλειά μας μέσω του Beast. Αν και διστακτικοί στην αρχή αποφασίσαμε να κάνουμε το βήμα καθώς αγαπήσαμε το γεωγραφικό σημείο, το κτήριο όπως και την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο στο κέντρο της Αθήνας" εξηγεί η Εβίτα.
Αυτό το "γεωγραφικά άτακτο" μαγαζί, όπως το χαρακτηρίζουν οι ιδιοκτήτες του, συνδυάζει τον μινιμαλισμό και τα γήινα χαρακτηριστικά του σκανδιναβικού interior με τη laid back διάθεση που διακρίνει την αμερικάνικη δυτική ακτή, εστιάζοντας ταυτόχρονα στα ελληνικά προϊόντα.
Βασικό κομμάτι του χώρου είναι το πλήρως εξοπλισμένο bar της TAF που προσφέρει διαφορετικά blends καφέ (μπορείς να πάρεις και take away), ενώ πιο δίπλα η κουζίνα είναι όσο κλειστή χρειάζεται για να εξασφαλίζει την αίσθηση της διαφάνειας στις παρασκευές του φαγητού. Στον φωτεινό χώρο ξεχωρίζουν οι μικρές συνθέσεις πράσινου και τα coffee table books που μπορείς να ρίξεις μια ματιά αν δεν ατενίζεις στον εμπορικό δρόμο της Βύσσης.
Ξεφυλλίζοντας το μενού, βλέπουμε ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη βάση στο brunch και το evening κομμάτι, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν ισοδύναμα. Όπως και στο Different Beast, έτσι και στο Folk, τα περισσότερα προϊόντα φτιάχνονται in house από την ομάδα του εστιατορίου, εστιάζοντας στο τι είναι υγιεινό, εποχικό αλλά και μέσα στις τάσεις γενικότερα.
Χειροποίητο brioche, λίγο αρπαγμένο, με χειροποίητη ricotta και σπιτική μαρμελάδα, τηγανητό άγριο ρύζι με τηγανητό αυγό, μπρόκολο μοβ, kale, ανοιξιάτικα μπιζέλια και φύλλα μουστάρδας, σολομοπέστροφα γλυκού νερού, nori puree, miso βούτυρο, χτένια, kefir sauce και yuzu kosho dressing είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο brunch.
That's all folk(s).
Info
Βύσσης 2 & Αιόλου, Αθήνα. Τηλ. 210 3221552