Τo πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κάποιος αμέσως μόλις βρεθεί στο Twenty One, είναι πώς πρόκειται για ένα πάρα πολύ όμορφο εστιατόριο. Κάθε τι είναι προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, την ίδια στιγμή που η ατμόσφαιρά του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον φιλόξενη. Είναι γενικότερα από τα μέρη που σε κερδίζουν αμέσως και σε κάνουν να νιώθεις οικεία. Διόλου παράξενο λοιπόν που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εκλεκτικά meeting points των -πάντοτε απαιτητικών- βορείων προαστίων.
Ο χώρος άλλωστε -δημιουργημένος με εμμονή στη λεπτομέρεια και προσοχή στην ποιότητα- ενδείκνυται για οποιαδήποτε περίσταση, κάτι που προσθέτει επιπλέον assets στη συνολική εικόνα. Όσον αφορά την κουζίνα του, είναι επικεντρωμένη σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι η φιλοσοφία του σεφ Νίκου Δήμητρα που ρίχνει, ορθά, το μεγαλύτερο βάρος στη γεύση και ο δεύτερος στην άψογη αξιοποίηση των πραγματικά ποιοτικών πρώτων υλών.
Ξεκινώντας με την αναφορά στα must taste πιάτα του, δεν θα μπορούσα να έχω διαφορετικό starting point από την Βurratina με σπαράγγια, edamame, αρακά και dressing παρμεζάνας. Αν τυχόν έχεις επαφές με τους κύκλους των Αθηναίων foodies αποκλείεται να μην έχεις ακούσει εκθειαστικά σχόλια για τη συγκεκριμένη σαλάτα. Και πίστεψέ με, έχουν 100% ρεαλιστική βάση.
Έπειτα δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θαυμάσιο Spicy βασιλικό καβούρι με truffle yuzu, στο προσεγμένο Steak tartare με αυγό, πίκλα και κάπαρη και στο χαρακτηριστικό, ομώνυμο με το εστιατόριο burger, με μαρούλι, ντομάτα και γραβιέρα που συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες - οι τελευταίες είναι από τις κορυφαίες που παίζουν στην εστιατορική Αθήνα.
Όλα τα πιάτα πλαισιώνονται από μία ενδιαφέρουσα και πληθωρική wine list, που μετρά περισσότερες από 160 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.
Info
Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ. 210 6230621