Follow us

To μικρό "βρώμικο" αδερφάκι του ΜΑΝΗΜΑΝΗ

To DIRTY MANΗ βγαίνει στον δρόμο με ελληνικό street food.

DIRTY ΜΑΝΗ

Η ομάδα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, με 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην εστίαση, μεταφέρει την αγάπη της για τις καλές πρώτες ύλες και την πειραγμένη ελληνική κουζίνα στον δρόμο, δημιουργώντας σουβλάκι και πίτες σε παραδοσιακές και νέες γεύσεις. Το DIRTY MANH έχει σταυθμέσει στο Κουκάκι, με γεύσεις και μυρωδιές από τον τόπο του.

Η κουλτούρα του street food αναπτύχθηκε και γνωρίζει ξανά άνθηση σε όλο τον κόσμο, όπου ασχέτως πολιτισμικών διαφορών, κοινωνικών status και ιστορίας αποτελεί έναν τρόπο βίωσης της σχέσης ανάμεσα στην κοινωνία και το φαγητό της. Το DIRTY MANH έχει τα χαρακτηριστικά μιας καντίνας, που εμφανίζεται σαν να έχει παρκάρει για λίγο στο Κουκάκι, κοντά στην Ακρόπολη, φέροντας στον δρόμο συνταγές και υλικά από τη Μάνη και την Ελλάδα.

Ελληνικό Street Food

Ο Αλέξανδρος Φουρούλης βρίσκεται πίσω από το μενού που έχει σχεδιαστεί με βάση την ελληνικότητα, τους αγαπημένους συνδυασμούς του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, όσα χιλιάδες κόσμου έχει αποθεώσει 15 χρόνια τώρα και την όρεξη για να φτάσουν όλα αυτά στην καθημερινότητα του δρόμου. Όλα τα κρέατα του DIRTY MANH προέρχονται από τη Μάνη και το χοιρινό από τη μικρή παραδοσιακή χοιροτροφική μονάδα ΤΣΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Οι πατάτες είναι φρέσκες και το ελαιόλαδο μανιάτικο! Στο DIRTY MANH τίποτα δεν είναι μαγειρεμένο από πριν και με την παραγγελία σου θα βουτήξει στο τηγάνι ή στη σχάρα. Θα απολαύσετε λοιπόν παραδοσιακό καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο μαριναρισμένο σε χειροποίητη μαγιονέζα, με λάχανο και καρότο σε σάλτσα από ελαιόλαδο, λεμόνι και φρέσκα βότανα. Το χοιρινό είναι από λαιμό καθώς αποφεύγουμε τα κομμάτια λίπους. Η πίτα προσφέρεται σε τρεις εκδοχές με κοτόπουλο καλαμάκι, χοιρινό καλαμάκι και γύρο χοιρινό.

To μικρό "βρώμικο" αδερφάκι του ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Τριπλέτα από τη Μάνη, έρωτας παντοτινός

Η Λακωνική Μάνη δεν ήταν ποτέ πλούσια και αυτό αποτυπωνόταν στα προϊόντα και τις γεύσεις της. Λάδι, σιτάρι, αφρός αλατιού από τα βράχια και χοιρινό. Με αυτά λοιπόν τα υλικά δημιουργήθηκε η Τριπλέτα δηλαδή η τραβηχτή πίτα με το χοιρινό καλαμάκι (πανσέτα σε εμάς), κεφαλοτύρι και αφρίνα Ταινάρου. Η τριπλέτα προσφέρεται και σε διαφορετικές εκδοχές όπως με καγιανά ή με λουκάνικο από την Αρεόπολη.

DIRTY ΜΑΝΗ ΚΟΥΚΑΚΙ 4

Πίτα Pocket

Εδώ ανακαλύπτουμε τον υπέροχο κόσμο μιας σκεπαστής πίτας σε γευστικούς συνδυασμούς που ανατρέπουν τα δεδομένα του street food. Μανιάτικο με σύγκλινο σχάρας, πουρέ σύκου, λιαστή τομάτα, αρωματικό τυρί βοτάνων, καπνιστή μελιτζάνα και ρόκα ή Χωριάτικο με τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, κάππαρη, φέτα, ελιά και ελαιόλαδο ή Πανσέτα sous vide με τζίντζερ , οξύμελι, κόλιανδρο , λάχανο, chutney φρούτων, λάδι chilly, κρεμμύδι, γιαούρτι δυόσμου ή μαγιονέζα καπνιστή ή Μουσακά με μοσχαρίσια ουρά, κολοκύθι, πατάτες, μελιτζάνες, γιαούρτι, φέτα, θυμάρι και μανιτάρια ή ακόμη και Μπιφτέκι με ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι δυόσμου και Μανιτάρια με μοσχαρίσια ουρά, πατάτα, τομάτα, σάλτσα τρούφας. Στο DIRTY MANH δεν θα βρείτε τζατζίκι αλλά πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού με σχοινόπρασσο και το κρεμμύδι είναι καραμελωμένο.

DIRTY ΜΑΝΗ ΚΟΥΚΑΚΙ 3

Η ιδέα πίσω από τον σχεδιασμό του DIRTY MANH

Ένα food truck ήρθε και στάθμευσε στο Κουκάκι. Η αρχιτεκτονική ομάδα Mab Architects που σχεδίασε το DIRTY MANH, θέλησε να φέρει την κουζίνα στον δρόμο. Σχεδιάζοντάς τη σε σχήμα κύβου και τοποθετώντας τη υπό γωνία, θυμίζει μία καντίνα που πάρκαρε προσωρινά και σας περιμένει. Δεν υπάρχουν πόρτες ούτε αυστηρή είσοδος θολώνοντας τα όρια μεταξύ του μέσα και του έξω.
Τα υλικά επιλέχθηκαν με προσοχή ώστε να εξυπηρετούν το concept. Οι κυβόλιθοι ως υλικό δαπέδου προτρέπουν τον επισκέπτη να αντιληφθεί τον χώρο ως προέκταση του δρόμου. Ο μοναδικός τοίχος καλύπτεται από πέτρα συμβολίζοντας τα πέτρινα σπίτια της Μάνης και τα μεταλλικά στοιχεία της κουζίνας που πρωταγωνιστεί, παραπέμπουν σε μια καντίνα του δρόμου.
Η κουζίνα αναδεικνύεται σε βασικό στοιχείο του εστιατορίου, φωτιζόμενη από την οροφή, σχεδόν σαν ένας πολύτιμος λίθος. Ο τρόπος τοποθέτησης της μέσα στον χώρο δημιουργεί μία εσοχή που σας καλεί να πάρετε μέρος στο γαστρονομικό ταξίδι, παρακολουθώντας την διαδικασία παρασκευής.

DIRTY ΜΑΝΗ ΚΟΥΚΑΚΙ 2

Info

Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι
Ώρες Λειτουργίας: 17.00 με 24.00
Ημέρες: Τρίτη με Κυριακή
www.dirtymanh.gr

Επίσης...

TASTY AWARDS 23. Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, πέφτει η αυλαία της ψηφοφορίας για τα φετινά Tasty Awards. Λίγες ώρες έχουν μείνει για να στηρίξουμε με την ψήφο μας τα αγαπημένα μας εστιατόρια και bars της Αθήνας!

TASTY AWARDS 23. Πού πάμε για το καλύτερο street food της Αθήνας;

Υπάρχουν κάποια εστιατόρια που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο dress code. Εστιατόρια που βρίσκουμε στο δρόμο μας, στα οποία μπορούμε να πάμε οποιαδήποτε στιγμή και να δοκιμάσουμε γεύσεις απλές και οικείες. Είναι η ώρα να τα ψηφίσουμε!

Περισσότερα από

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα μας εστιατόρια για ψάρι;

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Οι επιλογές που έχουμε για φρέσκο ψάρι στην Αθήνα είναι πλέον πολλές και καλές. Στηρίζουμε τα αγαπημένα μας "ψαροεστιατόρια" και τα ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια που ξέρουν από καλό κρέας

Ποιο κομμάτι είναι το flank και ποια η διαφορά του με το rib eye; (καμία σχέση..) Πόσο πρέπει να ψηθεί ένα τέλειο κομμάτι skirt για να αναδειχθεί η νοστιμιά του; Τα ερωτήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον της πόλης μεγάλο γύρω από θέματα εξελιγμένης κρεατοφαγίας.

TASTY AWARDS 23. Τα αγαπημένα Bar & Wine Restaurants της πόλης

Ο συνδυασμός φαγητού και ποτού είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν. Τα Bar & Wine Restaurants της Αθήνας είναι πλέον πολλά και καλά, με ψαγμένες επιλογές τόσο σε φαγητό όσο και ποτό. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας.

TASTY AWARDS 23. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι "Ιταλοί" της πόλης;

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ την ιταλική κουζίνα. Τα antipasti, οι insalate, τα tiramisu πηγαινοέρχονται στα τραπέζια της πόλης και μάλιστα πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό -ιταλικό μπορούμε να πούμε- επίπεδο. Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Η ελληνική κουζίνα σήμερα είναι στα καλύτερα της. Εντός και εκτός Ελλάδας.Ποιοι είναι λοιπόν οι σεφ που την πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω; Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε.

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Τα ξενοδοχεία της πόλης επενδύουν όλο και περισσότερο στα εστιατόρια τους. Η εποχή που η καλή θέα ήταν αρκετή και το περιεχόμενο του πιάτου ερχόταν σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εμείς απολαμβάνουμε -γεύσεις και θέες- αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης!

Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους, για τους πειραματισμούς τους και την προσπάθεια τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Εμείς απολαμβάνουμε, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23.

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που ορίζουν την εμπειρία του dining σε ένα εστιατόριο και την καθιστούν "fine"; Την απάντηση έχουν τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία των Tasty Awards. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας ;)

TASTY AWARDS 2023!

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας στην πόλη ξεκινάει και πάλι

Τι είναι τελικά αυτό το Line για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου είναι ένα ινστιτούτο γεύσης εν τη γενέσει του.