Αυτό το καλοκαίρι, το πολυβραβευμένο luxury lifestyle group COYA παρουσιάζει το νέο του εστιατόριο στον πιο δημοφιλή και ζωντανό ελληνικό προορισμό, την Μύκονο. Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, το COYA Mykonos ανοίγει τις πόρτες του στην καρδιά του νησιού των Ανέμων και τα Ματογιάννια και υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν διαφορετικό κόσμο απόλαυσης, γεμάτο γεύση και χρώματα, με έντονα τα στοιχεία της Λατινοαμερικάνικης παράδοσης και της ιστορίας των Ίνκας.
To COYA δεν είναι ένα concept όπου κάποιος θα πάει απλά για να δοκιμάσει καλοφτιαγμένο και ιδιαίτερο φαγητό, αλλά ένας κόσμος στον οποίο θα ζήσει μία exclusive εμπειρία: Θα γνωρίσει και θα μοιραστεί την κουλτούρα του Περού, θα απολαύσει αυθεντικές γεύσεις, θα διασκεδάσει και φεύγοντας θα καταλάβει πόσο μοναδικό ήταν αυτό που μόλις βίωσε. Ένα concept high end φιλοξενίας με σαφείς λατινοαμερικάνικες κατευθύνσεις και, πλέον, ενδιαφέροντα μεσογειακά twists.
Η κουζίνα του θα είναι -ασφαλώς- περουβιάνη (τα COYA άλλωστε "ευθύνονται" για τη μεγάλη διάδοση αυτής σε οικουμενικό επίπεδο) με τα πιάτα της να πατούν πάνω στο fusion της εν λόγω χώρας, έχοντας επιρροές από την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ισπανία, την ίδια στιγμή που θα χρησιμοποιούνται οι ποιοτικότερες πρώτες ύλες και τα πιο φρέσκα υλικά από ντόπιους προμηθευτές. Στο μενού θα υπάρχουν αρκετά από τα signature dishes του brand, με τη γενικότερη φιλοσοφία να εντάσσει μπόλικα στοιχεία της Μεσογείου.
Στην κάρτα του εστιατορίου θα βρει κάποιος όλα τα highlights πιάτα της nikkei κουζίνας. Η αρχή γίνεται με άκρως ενδιαφέροντα ορεκτικά όπως οι Croquetas de Lubina (κροκέτες από χιλιανό λαβράκι με κόκκινο τσίλι) ή τα Calamares con Ocopa (γόνος καλαμαριού με περουβιανό κατιφέ και κινόα), πριν τη σκυτάλη παραλάβουν τα φημισμένα ceviches και tiraditos. Από τα πρώτα ξεχωρίζει μία από τις πιο κλασικές σπεσιαλιτέ των COYA, το Corvina Trufa (κρανιός με τρούφα, ponzu και σχοινόπρασο), ενώ από τα δεύτερα τα Atún Nikkei (κιτρινόπτερος τόνος με σουσάμι και αγγουρακι τουρσι) και Gambas a la Chalaca (γαρίδα tiger, ψημένη στο josper με καρύδα και aji amarillio). Δεν απουσιάζουν και τα anticuchos (περουβιανά μαριναρισμένα μικρά σουβλάκια που στη Λατινική Αμερική πωλούνται συνήθως ως street food), με τα Lomo de Res (φιλέτο βοδινό, aji panca, κόλιανδρος) και Gambas a la Chalaca (γαρίδες tiger, aji panca, σχοινόπρασο) να μοιάζουν ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις. Από τα cazuelas (παραδοσιακά λατινοαμερικάνικα μαγειρευτά) το βλέμμα κεντρίζει το Frutos del Mar, που είναι ένα γιουβέτσι αστακού με κολοκύθι, choclo (περουβιανό καλαμπόκι) και aji limo. Στα πιο βαριά χαρτιά του COYA Mykonos συναντά κανείς θαυμάσιες επιλογές σε ψάρι, θαλασσινά και κρέας: Chuletas de Borrego (αρνίσια παϊδάκια με θρυμματισμένη μελιτζάνα και chips σκόρδου), Lomo de Res (πικάντικο μοσχαρίσιο φιλέτο με τραγανά εσαλότ, aji limo και αστεροειδή γλυκάνισο), Chuletón (μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα στο jospe με κρεμμύδια escabèche) ή το ψάρι ημέρας με κολοκάσι και λεμόνι είναι δεδομένο πως δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.
Όλα τα πιάτα μπορούν να πλαισιωθούν άψογα με ιδιαίτερα sides όπως τα Judías Verdes (πράσινα φασόλια με aji amarillo), τις Patatas Bravas (τραγανές πατάτες, πικάντικη ντομάτα και σάλτσα huancaina) και τις Berenjena (ιαπωνικές μελιτζάνες, με miso και σουσάμι). Το τέλειο φινάλε κάθε γεύματος έρχεται με τα desserts, όπου Churros de Naranja (churros από πορτοκάλι και
lime με σοκολάτα γάλακτος και σάλτσα καραμελας) και Piña Asada (ψητός ανανάς, σορμπέ αβοκάντο και αφρός καρύδας) έχουν την τιμητική τους. Στα αδιαμφισβήτητα plus το γεγονός πως υπάρχουν μπόλικες vegan, vegetarian και gluten free επιλογές.
Το COYA Mykonos θα ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία του brand, προσφέροντας αυθεντικές όσο και αξέχαστες εμπειρίες διασκέδασης: Η μουσική παίζει άλλωστε σημαντικό ρόλο στο COYA και κάθε βραδιά θα θυμίζει φεστιβάλ, με resident DJs από κάθε γωνιά του πλανήτη και ήχους που θα εναλλάσσονται ανάμεσα στη ηλεκτρονική μουσική, το Latin, το house και τα down tempo beats. Έτσι, το mood θα παραμένει πάντοτε κομψό και κεφάτο, στο πλαίσιο του περίφημου glamorous island living και ακολουθώντας τις προσταγές που επιτάσσουν οι ξακουστές σε όλο τον κόσμο νύχτες της Μυκόνου.
Στον open-air χώρο του COYA Mykonos θα υπάρχουν επίσης δύο Pisco Bar & Lounges με signature cocktails - στις λίστες θα πρωταγωνιστεί πάντοτε το pisco, σε πολλές και ενδιαφέρουσες εκδοχές.
"Το να φέρουμε το COYA στην Ελλάδα, έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του πλανήτη, ήταν κάτι που ανέκαθεν μας συνάρπαζε. Το COYA Mykonos θα δώσει ώθηση και θα προκαλέσει ενθουσιασμό σε ολόκληρη την οικογένεια του COYA, όντας ένα πολύ σημαντικό και προσεκτικό βήμα για την εξάπλωση του brand, που ενορχηστρώνεται από τον Jean-Francois Casanova, CEO της Dream International. Το COYA Mykonos είναι μία μικρή γεύση από τα όσα θα ακολουθήσουν" αναφέρει σε δήλωσή του ο CEO της COYA Global, Olivier Flamant.
Από τις 18 Ιουνίου, κάθε μοναδική βραδιά θα περιλαμβάνει περουβιανή κουζίνα, Pisco Sours, επικά πάρτι και ζωντανή μουσική στην πιο δημοφιλή Κυκλάδα. Μετά το Mayfair και το City του Λονδίνου, το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι, το Μόντε Κάρλο και το Παρίσι, ήρθε η σειρά του πιο διάσημου ελληνικού προορισμού να ζήσει τη μοναδική εμπειρία του COYA. Το COYA Mykonos προστίθεται στο portfolio των luxury hot spots, δίνοντας μία ακόμη αφορμή σε οποιονδήποτε jet-set ταξιδιώτη να βρεθεί στο νησί των Ανέμων.
Info
Ματογιάννια, Μύκονος, τηλ. 22890 22515
Ανοιχτά καθημερινά από τις 19.30-03.00
Κρατήσεις: reservations.mk@coyarestaurant.com
Facebook: COYA Mykonos
Instagram: COYA Mykonos