Tο Patpong έχει μετακομίσει εδώ και λίγα χρόνια από το Κολωνάκι στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης, κρατώντας ωστόσο τον χαρακτήρα, τις παραδοσιακές ταϊλανδέζικες συνταγές και το πάντοτε εξαιρετικό service του.
Το concept
Η γενικότερη φιλοσοφία αφορά ασφαλώς το street food της ασιατικής χώρας, το οποίο σερβίρεται σε έναν feelgood χώρο με funky επιρροές και ο οποίος διαφοροποιείται σε δύο ορόφους (αν και προς το παρόν μπορείς να τις δοκιμάσεις μόνο στα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου, για τους γνωστούς λόγους).
Ο Σπύρος Μαυροειδής (που συναντάς και στο Nikkei) είναι αυτός που έχει επιμεληθεί το μενού, το οποίο όμως τρέχει η ταλαντούχα -και στενή συνεργάτης του- Κατερίνα Λόζου, που δίνει ένα αυθεντικό στίγμα, ενώνοντας υλικά και γεύσεις σε ισορροπημένα και αρμονικά πιάτα. πριν από όλα αυτά, η οικοδέσποινα Φωτεινή Γούλα θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.
"Αν το καλοσκεφτούμε, ολόκληρη η κουζίνα της Ταϊλάνδης ακολουθεί τη λογική του street food, οπότε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι μία άκρως κατατοπιστική προσομοίωση αυτής, που να είναι όμως προσαρμοσμένη και στη δική μας παλέτα. Είναι γενικά μία κουζίνα γεμάτη εντάσεις. Εμείς σαν μάγειρες πρέπει να τη δώσουμε σε πιο ήπια αλλά σε σωστή μορφή" αναφέρει η σεφ Κατερίνα σχετικά με τη δουλειά που γίνεται εδώ.
Το φαγητό
Ένα από τα νέα πιάτα του μενού που αξίζει την προσοχή κάποιου είναι το Sambal Andaliman Udon: Μία συνταγή που προέρχεται από την ανατολική πλευρά της Ταϊλάνδης, με χοντρά noodles και έναν κιμά από χοιρινό - εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία thai μακαρονάδα με κιμά, διατηρώντας φυσικά τα στοιχεία της γαστρονομικής κουλτούρας της ασιατικής χώρας.
Το Duck Fried Rice διαφοροποιείται σε εντάσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα ασιατικά τηγανητά ρύζια καθώς είναι αρκετά πιο έντονο αλλά τόσο, όσο να μπορεί να το απολαύσει κανείς χωρίς να περνά στο άλλο άκρο.
Από τις σαλάτες, ξεχωρίζει το Yam Miang Buddha Bowl (με κινόα, φαγόπυρο, πράσινο τσάι, ροζ γκρέιπφρουτ και αποξηραμένη καρύδα) αλλά και η δροσερή Noodle Salad (με vermicelli noodles ρυζιού, σόγια, λαχανικά και χυμό lime).
Η συνέχεια στο Esquire.com.gr