Το φετινό καλοκαίρι η Αθήνα ξανασυστήνεται μέσα από τα αγαπημένα μας μαγαζιά. Το Άνετον, που στο τέλος του περασμένου χρόνου, μετακόμισε στο κέντρο της Αθήνας, στον ήσυχο δρόμο της Ναυάρχου Νικοδήμου, αποτελεί μια σταθερή πρόταση για τις βραδινές εξόδους.
Πιστό στη laid back διάθεσή του, το εστιατόριο συνδυάζει μια χαλαρή ατμόσφαιρα με μία κομψή αισθητική, που εκφράζει τη φιλοσοφία του ιδιοκτήτη του, Δημήτρη Φωτόπουλο. Ακολουθώντας κάθε κανόνα ασφαλείας για την προστασία των πελατών αλλά και του προσωπικού του, το Άνετον αναδεικνύεται σε έναν αγαπημένο προορισμό για τα καλοκαιρινά βράδια στην Αθήνα.
Το μενού που υπογράφει ο συνιδιοκτήτης και Executive Chef Βασίλης Ζώης ανανεώνεται τακτικά με πολλά πιάτα να εναλλάσσονται ανάλογα την εποχή και τις πρώτες ύλες. Με γνώμονα πρωτίστως την ποιότητα, την εποχικότητα και τη γεύση, ο Chef πειραματίζεται δημιουργικά, κρατώντας πάντα τη μεσογειακή ταυτότητα του εστιατορίου. Από το ταρτάρ από φρέσκα Ελληνικά ψάρια με γκρειπφρουτ, σαγκουίνι, αγουρέλαιο και πικρόχορτα Κρήτης, τις φρέσκιες πατάτες τηγανητές με άγρια ρίγανη, τριμμένη φέτα βαρελίσια και αυγά μάτια ελευθέρας βοσκής (το πιάτο που αγαπήθηκε όσο κανένα στο εστιατόριο), μέχρι την ganache πικρής σοκολάτας με φιστικοβούτυρο, καραμέλα και σοκολατένιο χώμα, ή το φαγκρί φιλέτο ψητό σε μαντέμι, με φασόλια, καπνιστή ντομάτα και άγρια χόρτα, κάθε πιάτο έχει τη δική του γευστική ταυτότητα.
Το Άνετον στέκεται με προσοχή στην επιλογή των κρασιών του, με τη sommelier Μαρία Νίκα να είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας καθοδηγήσει και να σας προτείνει ό,τι πιο ταιριαστό για να συνοδεύσετε το φαγητό σας με Ελληνικό ή ξένο αμπελώνα. Ο Bar Manager Γιώργος Μίτσουλης έχει δημιουργήσει με τη σειρά του μια άκρως ενδιαφέρουσα κάρτα με μαγειρικά signature cocktails, με λαχανικά και βότανα, ιδανικά τόσο για τις απογευματινές ώρες όσο και για να ακολουθήσετε την τάση του food & cocktail pairing.
Info
Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Αθήνα,
Τηλ. 210 8066700