Σε μια αντιπαραβολή των οάσεων που συναντά κανείς στις αφρικανικές ερήμους, οι χώροι του Artisanal Lounge & Gardens προσφέρουν μια διέξοδο δροσιάς και εκλεπτυσμένων γαστρονομικών εμπειριών στην πόλη της Αθήνας. Από το 2014 μέχρι σήμερα, το εστιατόριο-μπαρ Artisanal έχει διανύσει μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της εστίασης, ξεχωρίζοντας τόσο για το design όσο και για την κουζίνα του.
Το μενού του Artisanal αποτελεί έναν συγκερασμό τάσεων, ιδεών και νέων υλικών, καθώς η έμπνευση προκύπτει μέσα από διάφορες εικόνες. Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο chef Δημήτρης Δημητριάδης, οργανώνοντας πάντα με μαεστρία ότι καλύτερο διαθέτει η αγορά, επιλέγοντας ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών. Η κουζίνα του Artisanal χαρακτηρίζεται από τον διακριτό μεσογειακό της προσανατολισμό με σαφείς αναφορές στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα - μια φιλοσοφία που μεταφράζεται άψογα σε κάθε πιάτο. Τα γλυκά κατέχουν περίοπτη θέση στο μενού, με τις προτάσεις του pastry chef Γιώργου Θυμιάκου - ένας από τους ανερχόμενους ζαχαροπλάστες της νέας γενιάς και μαθητής του Στέλιου Παρλιάρου - να συνδυάζουν τις καλύτερες πρώτες ύλες και τις σύγχρονες τεχνικές στη ζαχαροπλαστική.
Φράουλα – Φιστίκι
Ανανάς και μέλι
Τόσο το μεσημεριανό όσο και το βραδινό μενού περιλαμβάνουν ιδιαίτερες γλυκές προτάσεις, ιδανικές για να κλείσουν κάθε γεύμα με τον καλύτερο τρόπο. Τα γλυκά αποτελούν όμως και μία ξεχωριστή πρόταση για να συνοδεύσετε τον καφέ σας και να βρεθείτε στο Artisanal αποκλειστικά για μία γλυκιά απόδραση.
Μέντα Ροδάκινο
Φράουλα – Φιστίκι, με crémeux φράουλας-lime, dacquoise φιστίκι, κρέμα φιστίκι, καραμελωμένα φιστίκια, sorbet φράουλα και Σουσάμι – Σοκολάτα, με πραλίνα σουσάμι, πραλίνα αμύγδαλο, σοκολάτα γάλακτος, καραμελωμένη ganache με ανθό αλατιού, παγωτό καραμέλα-ρούμι αποτελούν τις δύο φίνες προτάσεις που θα βρείτε στο μεσημεριανό μενού.
Artisanal Σουμάδα
Σουσάμι – Σοκολάτα
Στη βραδινή κάρτα, η διάθεση γίνεται πιο funky μέσα από αναπάντεχους συνδυασμούς, που βασίζονται στα καλύτερα υλικά. Ανανάς και μέλι, με ανανά κονφί, mousse μελιού, μπριός ανανά-αμύγδαλο, κρέμα λευκής σοκολάτας-μέλι, sorbet ανανά, Σεράνο για τους κλασικούς, με crémeux σοκολάτας 55%, πραλίνα από καρπό κακάο, dacquοise σοκολάτα, κεράσι, sorbet κεράσι με καρπό κακάο, μια αυθάδικη Μέντα-Ροδάκινο με κρέμα μέντας, mousse λεμονιού, compote ροδάκινο, crumble λεμονιού, sorbet ροδάκινο-Λουΐζα και φυσικά η Artisanal Σουμάδα με namelaka σουμάδας, βερίκοκο, καραμελωμένο crumble λεμονιού, λεπτό μπισκότο λεμονιού, παγωτό βανίλια.
Ο καταπράσινος κήπος του Artisanal εκτείνεται σε 300 τ.μ. και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για κάθε ώρα της ημέρας. Η πλούσια βλάστηση και η προσεγμένη διακόσμηση δημιουργούν ένα πραγματικά εξωτικό σκηνικό που θα σας ταξιδεύει νοερά σε δροσερούς προορισμούς. Η ατμόσφαιρα του Artisanal δίνει μια αίσθηση οικειότητας από την πρώτη κιόλας στιγμή, ενώ οι άνετες πολυθρόνες ενισχύουν τη διάθεση για χαλάρωση. Από την άλλη, τα καλοστημένα τραπέζια, με κάθε λεπτομέρεια να μην αφήνεται στην τύχη, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη γαστρονομική εμπειρία.
Info
Ζηρίνη 2, Κηφισιά
Τηλ. 2108086111