Αληθινό ΒΒQ, όπως μαγειρεύεται και σερβίρεται στην Αμερική – αυτός ήταν ο στόχος του Βασίλη Σπόρου όταν πριν από 2,5 χρόνια περίπου άνοιξε το Po’Boys στην πολυσύχναστη, πλέον, γειτονιά του Ψυρρή. Τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα του μενού του- Brisket, Pulled Pork, Spare Ribs, Pork Belly – μέσα σε burgers, bao bans και αφράτα ψωμάκια Po’ Boys (μακρόστενο ψωμάκι), οι διαλεγμένες κοπές βοδινών steak (Hanger, Inside Skirt, Chuck Eye Roll, T-Bone) που ψήνονται στον χειροποίητο ξυλόφουρνο και οι 40(!) μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες έπεισαν τους Αθηναίους (και όχι μόνο) ότι το Po’ Boys είναι ο απόλυτος προορισμός για αληθινό αμερικάνικο φαγητό. Το αποδεικνύει μάλιστα και η 11η θέση του στη λίστα με τα καλύτερα BBQ joints της Ευρώπης.
Το φετινό φθινόπωρο βρίσκει το Po’ Boys σε απόλυτα δημιουργική διάθεση όπως αποτυπώνεται στο νέο, ανανεωμένο menu του. Το πιο πρόσφατο μαγειρικό επίτευγμα θα σε κάνει να αναφωνήσεις "Ηoly Cow": To πρώτο 100% καπνιστό μοσχαρίσιο burger από μοσχάρι Σερρών σιγοκαπνίζεται medium rare στο smoker και τελειώνει πάνω στις φλόγες του ξυλόφουρνου πριν βρει τη θέση του ανάμεσα στο βουτυράτο brioche ψωμάκι, τη μοναδική white BBQ sauce, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το cheddar και το fondue τυριών.
Το γνωστό - άγνωστο "Μυστικό Burger" αποκτά τη δική του θέση στον κατάλογο και δεν χρειάζεται πλέον μυστικό κωδικό για να το απολαύσεις. Το όνομα αυτού, Β.Μ.F: Δύο λεπτά μπιφτεκάκια από μοσχάρι Σερρών, brisket, pulled pork, τηγανητό pork belly, cheddar και καραμελωμένα κρεμμύδια αρκούν για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις γύρω από το όνομά του - το μυστήριο θα λυθεί μόνο όταν το δοκιμάσεις.
Στα Βaby Back Ribs, μία ολόκληρη πλευρά από χοιρινά παϊδάκια σιγοκαπνίζεται για 8 ώρες στο χειροποίητο smoker για να σερβιριστεί επάνω σε μία στρώση από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες με πλούσιο γλάσο από αυθεντικό Bourbon. Με το Bloody Po’ Mary, οι pitmasters του Po’ Boys δημιούργησαν ένα ορεκτικό που πίνεται και τρώγεται ταυτόχρονα, συνδυάζοντας το φανταστικό umami της τομάτας με τηγανητούς πειρασμούς του μενού: Jalapeños Ηush puppies, γαρίδες panko, τηγανητές φτερούγες και λουκάνικο Andouille. Φυσικά οι τολμηροί, μπορούν πάντα να προσθέσουν vodka.
Τα Sliders έρχονται στο μενού για όσους θέλουν τα δοκιμάσουν όλα! Τρία λαχταριστά mini βουτυράτα brioche με μοσχάρι, fried chicken και pulled pork σε ένα μόνο πιάτο. Μπορεί το κρέας να είναι το βασικό στοιχείο ενός BBQ joint, αλλά το 100% plant based Vegan Βurger που σερβίρεται ανάμεσα σε αφράτο πατατόψωμο μαζί με χειροποίητη vegan mayo, θα φανατίσει ακόμα και το μεγαλύτερο οπαδό του κλασικού burger.
Τελευταίο και καλύτερο, το Brisket Ramen Bowl επανέρχεται δυναμικά στο φθινοπωρινό μενού και αποδεικνύει περίτρανα ότι το σιγοκαπνιστό βοδινό Brisket του Po'Boys είναι το απόλυτο topping στη διάσημη ιαπωνική σούπα με noodles, πλούσιο ζωμό και μελάτο αβγό. Και επειδή κανείς δεν μπορεί να απαντήσει αν η μπύρα δημιουργήθηκε για το BBQ ή το BBQ για τη μπύρα, η Po'Boys Lager μπύρα σε βαρέλι είναι γεγονός ενώ ο κατάλογος με τις 40 μπύρες ελληνικής μικροζυθοποιίας ανανεώνεται συνεχώς.
Info
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
Tηλ. 210 3234672