Η επαναλειτουργία της εστίασης δρομολογήθηκε και μαζί με αυτήν καταφθάνουν στην Αθήνα και κάποια νέα εστιατόρια. Ευτυχώς, ο κόσμος της γεύσης δεν σταματά ποτέ να κινείται, κάτι που διαπιστώσαμε και από μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα concepts που δημιουργήθηκαν εν μέσω lockdown όπως το Smash’n Bun, το Juicy Grill (στο κέντρο) και ο Μίμης. Με το επερχόμενο άνοιγμα ευελπιστούμε να βρεθούμε και πάλι στα τραπέζια των ήδη υπαρχόντων εστιατορίων (που ευχόμαστε να ανοίξουν και πάλι όλα) αλλά και ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τις καινούριες αφίξεις. Όπως οι παρακάτω.
Dopios
Απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, στην ομώνυμη πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, το Dopios είναι το νέο εγχείρημα των Ανδρέα και Γιώργου Πιτσιλή (αλλά και των δύο γιων τους). Ένα μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο με έμφαση στους εκλεκτούς μεζέδες δια χειρός Χριστόφορου Πέσκια. Οι δημιουργίες του εμβληματικού σεφ θα πλαισιώνονται από μία μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων.
CTC
Το έξοχο γαστρονομικό concept του Αλέξανδρου Τσιοτίνη μετακομίζει από την ευρύτερη περιοχή του Χίλτον και την οδό Διοχάρους στο σημείο όπου μεχρι πρότινος στεγαζόταν το Αθήρι, διατηρώντας πάντοτε την ίδια φιλοσοφία. Ο χώρος θα είναι πολύ πιο φαντασμαγορικός ενώ θα υπάρχει και ένας όμορφος κήπος. Όσον αφορά την κουζίνα, θα κινηθεί στα γνωστά για τον σεφ μονοπάτια, αποκτώντας ωστόσο μεγαλύτερη ελληνικότητα, κυρίως όσον αφορά την έμφαση στην πρώτη ύλη.
Cherry Blossom
Οι (γνωστοί όλων από το MasterChef) σεφ Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και Πάνος Τόγιας συνεργάζονται σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο project, που θα σερβίρει κυρίως ιδιαίτερο street food σε ένα περιβάλλον που θα παραπέμπει ξεκάθαρα σε κλασικό αμερικανικό diner. Ο χώρος, που βρίσκεται στου Ψυρρή, θα είναι φωτεινός και χρωματιστός και το γενικότερο ύφος ακομπλεξάριστο.
Fine Dining εστιατόριο στο ΚΠΣΙΝ
Το ίσως πιο φιλόδοξο project αυτής της χρονιάς, είναι το γαστρονομικό εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ένα εσωτερικό (προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τραπέζια στο εξωτερικό, γι' αυτό και ίσως αργήσει λίγο η λειτουργία του) δομημένο αρχιτεκτονικά με μοναδικό τρόπο και έντονη ελληνικότητα, τα ηνία της fine dining κουζίνας του οποίου θα κρατούν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας. Τα τρία μενού (carnivore, vegetarian, vegan) θα βασίζονται στην εποχικότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και το cocktail bar υπό την επιμέλεια του Baba Au Rum και στο οποίο μαζί με τα ποτά θα σερβίρονται και fine dining tapas.
Γκαστόνε
Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, η ομάδα της Cookoovaya είχε έτοιμο το επόμενο project της που ακούει στο όνομα Γκαστόνε και συστήνεται ως ελληνικό diner. Ή πιο ορθά ως ένα υβριδικό εστιατόριο που συνδυάζει την κλασική χασαποταβέρνα, τις γεύσεις των 90s (πολύ πιο εκλπετυσμένες ασφαλώς) και το cocktail bar (με κλασικά ως επί το πλείστον ποτά και ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά κρασιά).
Παπαϊωάννου στο Κεφαλάρι
Στη γωνία της Κολοκοτρώνη με την Πεντέλης (στο Κεφαλάρι) και το κτίριο που κάποτε κανείς συναντούσε την Pizza Hut, θα βρει στέγη το νέο Παπαϊωάννου, για να φέρει κάτι από την αύρα του Πειραιά αλλά και την εξαιρετική θαλασσινή του κουζίνα στην πάντοτε απαιτητική γαστρονομικά Κηφισιά.
Από: Esquire.com.gr