Ο Θάνος Φέσκος επέστρεψε στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από 12 χρόνια στο εξωτερικό και μία άκρως επιτυχημένη πορεία σε σπουδαία εστιατόρια, κυρίως ως Βοηθός Επικεφαλής Σεφ στο περίφημο Geranium της Κοπεγχάγης - που όπως υποστηρίζει και ο ίδιος άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία του για το φαγητό. Η βασικότερη αφορμή είναι το Delta Restaurant, το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που έρχεται προσεχώς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Με βασικό αξίωμα "καμία απώλεια - καμία σπατάλη", θα υιοθετηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας του εστιατορίου που θα σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας και στη γαστρονομία.
Πρόκειται για ίσως πιο φιλόδοξο project αυτής της χρονιάς - ένα fine dining εστιατόριο, στον 5ο όροφο του ΚΠΙΣΝ σε έναν χώρο ακριβώς πάνω από τη Λυρική, το όνομα του οποίου παρέμενε μυστικό για αρκετό καιρό και έγινε γνωστό πριν λίγα 24ωρα μέσω των social media.
Τι ξέρουμε έως τώρα για το Delta Restaurant
Ένα εσωτερικό (προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τραπέζια στο εξωτερικό, γι' αυτό και έχει πάει πίσω η λειτουργία του) δομημένο αρχιτεκτονικά με μοναδικό τρόπο και έντονη ελληνικότητα, τα ηνία της fine dining κουζίνας του οποίου θα κρατούν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας. Τα τρία μενού (omnivore, vegetarian, vegan) θα βασίζονται στην εποχικότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης.
Διάβασε ακόμη: Το νόστιμο restart του Alficon
To concept θα είναι διαφορετικό και αρχιτεκτονικά συγκριτικά με όλα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, βασισμένο στην ελληνικότητα αλλά και τη μοναδικότητα που δίνουν άλλα στοιχεία στη χώρα μας. Θα υπάρχει επίσης τμήμα Research & Development σε αυτό - κάτι που δεν (θα) έχουμε δει έως τώρα ποτέ πριν στην εστιατορική σκηνή της Ελλάδας, τουλάχιστον σε τόσο εξειδικευμένο βαθμό.
Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και το cocktail bar υπό την επιμέλεια του Baba Au Rum, στο οποίο μαζί με τα ποτά θα σερβίρονται και fine dining tapas. Την μοναδική wine list την επιμελούνται ο Wine Director Άρης Σκλαβενίτης και ο Head Sommelier του Delta Φαίδωνας Δερνίκος.
Περισσότερα θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα.
Από: Esquire