Follow us

Στο Γκαστόνε για γουρουνόπουλο και cocktails

Το νέο project της ομάδας της Cookoovaya απενοχοποιεί με νόστιμο τρόπο το casual dining.

ΓΚΑΣΤΟΝΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ

Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, η ομάδα της Cookoovaya, του Hoocut και των υπόλοιπων γνωστών όσο και νόστιμων projects, είχε έτοιμο το επόμενο βήμα της: Το Γκαστόνε έγινε -επιτέλους- πραγματικότητα και συστήνεται ως ελληνικό diner. Ή πιο ορθά ως ένα υβριδικό εστιατόριο που συνδυάζει την κλασική χασαποταβέρνα, τις γεύσεις των 90s (πολύ πιο εκλεπτυσμένες ή, αν προτιμάς, δοσμένες με πιο σωστό τρόπο) και το cocktail bar, με κλασικά ως επί το πλείστον ποτά και ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά κρασιά.

Ένα ιδιαίτερο concept. Και νόστιμο.

Ο χώρος του είναι ακριβώς αυτός που πρέπει. Ένα στιβαρό και συνάμα feelgood εσωτερικό όπου η χαρακτηριστική επιγραφή των diners με το μενού βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις πληθωρικές σούβλες, που φυσικά παραπέμπουν σε ελληνικά φαγάδικα άλλων εποχών. Και αυτό είναι cool, καθώς υπηρετεί το concept με τον σωστό τρόπο.

Προς το παρόν, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου μόνο στα τραπεζάκια που είναι διάσπαρτα επί της πλατείας Ιερού Λόχου, στο επίκεντρο του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας και ακριβώς εκεί που δίνουν ραντεβού η Ευριπίδου, η Πραξιτέλους, η Αγίου Μάρκου και η Αιόλου.

Το φαγητό στο Γκαστόνε υπηρετεί το casual dining, στην πιο άνετη, απλή αλλά όχι απλοϊκή εκδοχή του, με άκρως ελληνικές καταβολές και σημείο αναφοράς τις αρχές -θαυμάσια πρώτη ύλη, προσοχή στη λεπτομέρεια, ιδανικό μαγείρεμα- που διέπουν και τα υπόλοιπα spots των τεσσάρων μαγείρων/εστιατόρων.

Εδώ λοιπόν θα βρει κανείς (πραγματικά) τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα (και σε sando, γιατί δεν αστειεύονται), άψογα ψημένο βοδινό (tri-tip και ribeye), grilled cheese sandwich, μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη γάστρα, hot dog από μαύρο χοίρο σε αχνιστό ψωμάκι, τζατζίκι με γκοργκοντζόλα και ενδιαφέρουσες επιλογές σε αλλαντικά και τυριά - μεταξύ άλλων. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στα ωμά του Γκαστόνε, ταρτάρ (με κάπαρη, γιαπωνέζικη μαγιονέζα, κοκκάρι και ψωμί στη σχάρα) και καρπάτσιο (με φύλλα μουστάρδας, μπρι και τραγανή κάπαρη).

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται με κλασικά cocktails -Mai Tai, Frozen Negroni, Old Fashioned, Dry Martini- ή κάποια προσεγμένη πρόταση σε κρασί.

Στο Γκαστόνε για γουρουνόπουλο και cocktails

Δε θα δυσκολευτεί να δημιουργήσει σύντομα φανατικούς, που θα πηγαίνουν και θα ξαναπηγαίνουν. Ό,τι δηλαδή ισχύει και για τα υπόλοιπα εστιατόρια των 4. Και αυτό δείχνει πως έχουν μπει σωστές βάσεις. Για τα νόστιμα πιάτα δεν είχαμε ποτέ αμφιβολία. Μόνο προσμονή.


Info

Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, Αθήνα
Τηλ.: 210 3211455

φωτογραφίες: Αντώνης Κατρακάζης

Από: Esquire

Επίσης...

TASTY AWARDS 23. Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, πέφτει η αυλαία της ψηφοφορίας για τα φετινά Tasty Awards. Λίγες ώρες έχουν μείνει για να στηρίξουμε με την ψήφο μας τα αγαπημένα μας εστιατόρια και bars της Αθήνας!

TASTY AWARDS 23. Πού πάμε για το καλύτερο street food της Αθήνας;

Υπάρχουν κάποια εστιατόρια που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο dress code. Εστιατόρια που βρίσκουμε στο δρόμο μας, στα οποία μπορούμε να πάμε οποιαδήποτε στιγμή και να δοκιμάσουμε γεύσεις απλές και οικείες. Είναι η ώρα να τα ψηφίσουμε!

Περισσότερα από

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα μας εστιατόρια για ψάρι;

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Οι επιλογές που έχουμε για φρέσκο ψάρι στην Αθήνα είναι πλέον πολλές και καλές. Στηρίζουμε τα αγαπημένα μας "ψαροεστιατόρια" και τα ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια που ξέρουν από καλό κρέας

Ποιο κομμάτι είναι το flank και ποια η διαφορά του με το rib eye; (καμία σχέση..) Πόσο πρέπει να ψηθεί ένα τέλειο κομμάτι skirt για να αναδειχθεί η νοστιμιά του; Τα ερωτήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον της πόλης μεγάλο γύρω από θέματα εξελιγμένης κρεατοφαγίας.

TASTY AWARDS 23. Τα αγαπημένα Bar & Wine Restaurants της πόλης

Ο συνδυασμός φαγητού και ποτού είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν. Τα Bar & Wine Restaurants της Αθήνας είναι πλέον πολλά και καλά, με ψαγμένες επιλογές τόσο σε φαγητό όσο και ποτό. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας.

TASTY AWARDS 23. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι "Ιταλοί" της πόλης;

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ την ιταλική κουζίνα. Τα antipasti, οι insalate, τα tiramisu πηγαινοέρχονται στα τραπέζια της πόλης και μάλιστα πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό -ιταλικό μπορούμε να πούμε- επίπεδο. Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Η ελληνική κουζίνα σήμερα είναι στα καλύτερα της. Εντός και εκτός Ελλάδας.Ποιοι είναι λοιπόν οι σεφ που την πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω; Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε.

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Τα ξενοδοχεία της πόλης επενδύουν όλο και περισσότερο στα εστιατόρια τους. Η εποχή που η καλή θέα ήταν αρκετή και το περιεχόμενο του πιάτου ερχόταν σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εμείς απολαμβάνουμε -γεύσεις και θέες- αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε!

TASTY AWARDS 23. Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης!

Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους, για τους πειραματισμούς τους και την προσπάθεια τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Εμείς απολαμβάνουμε, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23.

TASTY AWARDS 23. Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που ορίζουν την εμπειρία του dining σε ένα εστιατόριο και την καθιστούν "fine"; Την απάντηση έχουν τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία των Tasty Awards. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας ;)

TASTY AWARDS 2023!

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας στην πόλη ξεκινάει και πάλι

Τι είναι τελικά αυτό το Line για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα

Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου είναι ένα ινστιτούτο γεύσης εν τη γενέσει του.