Τα καλύτερα παραδείγματα τέτοιων εστιατορίων στην Αθήνα θα τα βρεις στην κατηγορία Modern Creative των Tasty Awards. Μιλάμε για εστιατόρια όπου μπορείς να δοκιμάσεις πιάτα όπως ο τόνος Μεσογείου με καραμελωμένο ανανά και σάλτσα σόγιας, ή πιάτα που γεφυρώνουν την απόσταση ανάμεσα στην Καλαμάτα και το Τόκιο (τα απίστευτα bean noodles με χταπόδι και ελιές Καλαμών) ή πιάτα που δοκιμάζουν τα όρια της δημιουργικότητας όπως η τσιπούρα ψημένη σε miso yuzu με dressing πράσινης πιπεριάς και σαλάτα από φύτρες.
Τα τελευταία χρόνια οι chefs στην Αθήνα πειραματίζονται όλο και περισσότερο με τα υλικά, τους συνδυασμούς και τις τεχνικές. Σε αυτό το παιχνίδι πειραματισμών παρασύρουν και εμάς -το κοινό- που τους ακολουθούμε εξερευνώντας τα δικά μας "όρια", τις δικές μας γεύσεις. Όλος αυτός ο δημιουργικός διάλογος που διαδραματίζεται στα τραπέζια της Αθήνας καταδεικνύει μια αυξανόμενη εξωστρέφεια της πόλης προς κουζίνες και γεύσεις πιο μακρινές.
Βέβαια η δημιουργικότητα απαιτεί τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία. Για να μπορέσεις να πειραματιστείς και να δημιουργήσεις κάτι καινούριο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξέρεις πολύ καλά τα υλικά με τα οποία δουλεύεις.
Αυτό συμβαίνει 100% στα εστιατόρια που συμμετέχουν στα Tasty Awards 2023. Ήδη αγαπημένα του κοινού, μας καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.
Ψηφίζουμε τώρα εδώ!
TASTY AWARDS 23 - ΧΟΡΗΓΟΙ