Είναι όντως τόσο ορεκτική, τόσο ερεθιστική κάθε πιρουνιά αυτής της σαλάτας, που δικαίως την έχουμε ερωτευτεί, έτσι που να παίζει από μόνη της ρόλο κύριου πιάτου σε ελαφριά γεύματα. Ο λόγος της επιτυχίας της είναι το γεγονός ότι αποτελεί υποδειγματικό σενάριο συνύπαρξης υλικών πλούσιων σε umami, τα οποία… μεγεθύνουν τη συνολική νοστιμιά. Η παρμεζάνα είναι umami bomb, η λιωμένη αντζούγια μαζί με τη σάλτσα wostershire πυροδοτούν με πολύ δυναμικό τρόπο το σύνολο, το αβγό είναι από τα πολύ umami υλικά και το ψητό κοτόπουλο διαθέτει 76 μονάδες inosinate* ολοκληρώνοντας την umami συνεργασία. Δεν είναι να απορείς, λοιπόν, που ένα σχεδόν άνοστο πράγμα όπως το μαρούλι μετατρέπεται σε taste darling… Δ.Αντ. * Inosinate: ένα νουκλεοτίδιο (nucleotide) από αυτά που αποτελούν το βασικό συστατικό του DNA και δίνουν umami.