Follow us

Soy sause

Αν υπάρχει ένα εύκολο υλικό, το οποίο αντιπροσωπεύει όσο τίποτε άλλο τη μετάδοση του umami με τη μία στο φαγητό, δεν είναι άλλο από τη soy sause. Είναι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής της (βλ.

Soy sause

ζύμωση) που αναπτύσσεται το γλουταμινικό οξύ και της δίνει την ιδιαίτερη προίκα της βαθιάς, καραμελωμένης νοστιμάδας. Επτακόσιες ογδόντα μονάδες umami δεν είναι λίγες -είναι μάλλον πάρα πολλές-, γι' αυτό και η δημοφιλία της έχει ξεπεράσει πλέον την πατρίδα της. Μπορεί για τους Γιαπωνέζους και τους Κινέζους να είναι σαν τον αέρα που αναπνέουν, όμως την έχουμε μάθει κι εμείς οι Δυτικοί - και μας αρέσει τα μέγιστα. Δ.Α.

Επίσης...

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

Περισσότερα από

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 ιδέες για να βάλει την κινόα στη διατροφή σου

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με κινόα.

3 συνταγές για φοβερούς αλμυρούς λουκουμάδες

Δοκίμασε κι εσύ την αλμυρή παραλλαγή είτε με γραβιέρα, είτε με πατάτα και τσίπουρο είτε με μελιτζάνα.

3 ιδέες για ωραία πιάτα με χοιρινό

Δοκιμάστε τις 3 συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 ιδέες για τέλειες πένες

Δοκιμάστε τις παρακάτω προτάσεις για νόστιμα πιάτα με πένες.

3 ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Φαγητό στο γραφείο: Τips και εύκολες συνταγές για υγιεινά γεύματα

Το φαγητό στο γραφείο μπορεί να είναι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο με λίγη προετοιμασία και σωστές επιλογές.

3 συνταγές για αφράτους λουκουμάδες

Κλασικοί, με μήλο ή με αυγά και βανίλια; Όποια συνταγή κι αν δοκιμάσεις, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσεις δεόντως το αγαπημένο γλυκό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

3 ιδέες για νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.