Αλλά επειδή οι τρούφες κοστίζουν, ιδού μερικά κόλπα για να πάρετε το maximum από αυτές. Βράζοντας πολύ όμορφες ταλιατέλες με κομμάτια μαύρης τρούφας πάνω τους (υπάρχουν στην αγορά), συνειδητοποίησα ότι το νερό μετατράπηκε σε μια απίστευτη βόμβα τρουφάτου αρώματος, οπότε φυσικά και δεν το πέταξα, αλλά το χρησιμοποίησα στη σάλτσα. Και όχι μόνο, το χρησιμοποίησα ως καρύκευμα και σε άλλες σάλτσες και μαγειρέματα με μεγάλη επιτυχία. Έτσι η τρούφα βγάζει τα λεφτά της με το παραπάνω. Μπορείτε, λοιπόν, αν θέλετε, να φτιάξετε και μόνοι σας τρουφάτη pasta fresca. Δεν είναι δύσκολο. Αν αγοράσετε τρούφες, πάντως, φυλάξτε τες στο ψυγείο μαζί με ρύζι ή αβγά, δεν φαντάζεστε τι άρωμα θα πάρουν... Δ.Α.