Κάναμε προσφάτως ένα πείραμα για το πώς αλληλεπιδρά το umami με τις υπόλοιπες βασικές γεύσεις. Το αλμυρό ξεπερνά τη μονοδιάστατη αίσθησή του και το άλας αποκτά μεγαλύτερη ουσία απ’ ό,τι ξέρουμε. Το «χαζό» ζαχαρόνερο αποκτά πιο σύνθετο χαρακτήρα και γράφει ωραία, σε μια πολύ μακριά επίγευση. Το πικρό, υλοποιημένο μέσα από εκλεκτή μαύρη σοκολάτα, γίνεται απρόσμενα σοφιστικέ με λίγο umami πάνω του. Το ξινό; Χμμ… Αυτό σας το φυλάμε για έκπληξη γι’ άλλη φορά, καθώς χρειάζεται πολλά πειράματα. Δ.Α.