Follow us

Σουσάμι άνοιξε

Αυτή η χαρακτηριστική νοστιμάδα που έχουν πάρα πολλά από τα κινέζικα και γιαπωνέζικα φαγητά έχει το γευστικό χρώμα του σησαμέλαιου. Η ελαφρά καπνιστή γήινη γεύση του, φουλ του umami, φορτώνει το φαγητό με ιδιαιτερότητα.

Σουσάμι άνοιξε

Στην Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν παλιότερα στη Μακεδονία, αλλά σιγά σιγά η χρήση του ατόνησε μπροστά στο ελαιόλαδο. Πριν από λίγα χρόνια, βέβαια, επέστρεψε δίνοντας ωραιότατο άρωμα στις σαλάτες μας. Το umami του σουσαμιού, πάντως, το χαιρόμαστε και από την Καθαρά Δευτέρα και μετά, καθώς το ρίχνουμε στο χαλβά (προσωπικώς, τον τρώω όλο το χρόνο). Υπάρχει, φυσικά, και ο ίδιος ο σπόρος του σουσαμιού που δίνει μια σχεδόν εξωτική τραγανότητα πασπαλισμένος σε σαλάτες και φαγητά. Δ.Α.

Επίσης...

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

Περισσότερα από

3 ιδέες για να βάλει την κινόα στη διατροφή σου

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με κινόα.

3 συνταγές για φοβερούς αλμυρούς λουκουμάδες

Δοκίμασε κι εσύ την αλμυρή παραλλαγή είτε με γραβιέρα, είτε με πατάτα και τσίπουρο είτε με μελιτζάνα.

3 ιδέες για ωραία πιάτα με χοιρινό

Δοκιμάστε τις 3 συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 ιδέες για τέλειες πένες

Δοκιμάστε τις παρακάτω προτάσεις για νόστιμα πιάτα με πένες.

3 ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Φαγητό στο γραφείο: Τips και εύκολες συνταγές για υγιεινά γεύματα

Το φαγητό στο γραφείο μπορεί να είναι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο με λίγη προετοιμασία και σωστές επιλογές.

3 συνταγές για αφράτους λουκουμάδες

Κλασικοί, με μήλο ή με αυγά και βανίλια; Όποια συνταγή κι αν δοκιμάσεις, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσεις δεόντως το αγαπημένο γλυκό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

3 ιδέες για νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.