Είναι πολύ ξεχωριστή περίπτωση οι γαρίδες, καθώς δεν περιέχουν ένα, αλλά πολλά νόστιμα αμινοξέα: οι 43 μονάδες γλουταμινικού και οι 92 μονάδες ινοσινικού (inosinate) συνδυάζονται με ένα άλλο αμινοξύ, τη γλυσίνη (glycin), κι έτσι η σάρκα των εν λόγω μαλακόστρακων γίνεται μια ευτυχής συνεργία υπογραμμισμένης νοστιμάδας που μαγνητίζει. Γι’ αυτό όταν τις μαγειρεύω, τις καθαρίζω και φτιάχνω έναν πολύ umami ζωμό από τα κεφάλια και τα κελύφη τους, τον οποίο χρησιμοποιώ κατόπιν ως βάση για ριζότο, σάλτσες σε μακαρονάδες και άλλα υπερνόστιμα εδέσματα. Δ.Α.