Άσε μόνα τους το τζίντζερ, το κάρι garam masala, το σκόρδο, το κινέζικο μπαχαρικό 5 spices (που αρέσει και στους Δυτικούς), και θα σκεπάσουν τα πάντα. Εδώ είναι που το umami παίζει ρόλο ρυθμιστή, κοντράροντας, σβήνοντας και τελικά ισορροπώντας. Μαγειρεύοντάς τα με soy ή fish sauce και λίγη ζάχαρη, η κάψα τους μελώνει και τα αρώματά τους απλώνονται στη γεύση με έναν τρόπο ηπιότερο, που δένει με τα υπόλοιπα υλικά χωρίς να τα ακυρώνει. Έτσι, το φαγητό γίνεται πιο πολύ ενδιαφέρον και αποκτά πολυπλοκότητα. Δ.Αντ.