
Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η Χανιώτισσα Ρωξάνη Ντουντουνάκη, η οποία σκέφτηκε να βάλει στις κρέπες της λίγη από τη νοστιμιά των υλικών του νησιού της, αλλά και άλλων ελληνικών υλικών και οι επιλογές της φαίνεται πως έχουν αποκτήσει το ενθουσιώδες κοινό τους. Σπουδαίο ρόλο παίζει και ο χυλός της κρέπας, που φτιάχνεται με δική τους συνταγή από την αρχή, χωρίς να χρησιμοποιούνται έτοιμα μείγματα ή σκόνες. Και τα άλλα όμως υλικά δεν πάνε πίσω σε ποιότητα. Για παράδειγμα, όπου χρειάζεται κίτρινο τυρί χρησιμοποιεί το κίτρινο Samsoe Δανίας, ένα ακριβό και ποιοτικό τυρί. Το μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας λειτουργεί λιγότερο από ένα χρόνο, κουβαλάει όμως εμπειρία δώδεκα ετών, καθώς μεταφέρθηκε εδώ από τα Χανιά, όπου λειτουργούσε με επιτυχία από το 2000. Η Ρωξάνη Ντουντουνάκη μας είπε ότι ερχόμενη στην Αθήνα, κατόρθωσε να καταρρίψει δύο μύθους που υπήρχαν ως τότε για την κρέπα: ότι είναι ακριβή και ότι δεν σε χορταίνει! Στην περίπτωσή του δικού της μαγαζιού, μπορείς να φας μια γλυκιά κρέπα με νουτέλα με 2,40 ευρώ ή μία αλμυρή με τυρί – ζαμπόν με 3,00… και να χορτάσεις. Αν βρεθείτε στο κέντρο για ψώνια ή για δουλειά, κάντε μια στάση για μια διαφορετική κρέπα. Αν μένετε ή εργάζεστε κοντά, τότε μπορείτε να επωφεληθείτε και από τις υπηρεσίες delivery, από τις 10:00 μέχρι τις 19:00.
Ρωξάνη κρέπες επί ποδός, Πραξιτέλους 4, Αθήνα, τηλ. 211 4037941