Εδώ και λίγες εβδομάδες στην περιοχή Salamanca της Μαδρίτης το ολοκαίνουριο spot με το χαρακτηριστικό όνομα «Kafetierra» (Calle de Hermosilla 108, fb.com/kafetierra) έχει γίνει talk of the town, χάρη στα εξειδικευμένα σεμινάριά του, που σκοπό έχουν να μυήσουν τους Ισπανούς σε έναν διαφορετικό τρόπο απόλαυσης του καφέ: τον καφέ αλά ελληνικά, αφού πίσω από το μελετημένο coffee concept κρύβεται μια δυνατή και έμπειρη ομάδα από τον τόπο μας.
Ο ταλαντούχος και βραβευμένος bartender Δημήτρης Παπαιωάννου, ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Ιωαννίδης και η Μπέσσυ Βρετού, που έχει δυναμική πορεία σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες, ένωσαν τις δημιουργικές ιδέες τους και την αγάπη τους για τον καφέ και έφτιαξαν αυτόν τον νέο, ζωντανό χώρο, όπου η απόλαυση του καφέ γίνεται ταξίδι σε όλους τους διάσημους προορισμούς των εξαιρετικών κόκκων. Από εκεί είναι εμπνευσμένο και το όνομα του μαγαζιού, που σημαίνει η Γη του καφέ: Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τους κόκκους που επιθυμεί, για παράδειγμα από τον Παναμά ή την Κένυα και να τους γευτεί απόλυτα φρέσκους, αφού στο μαγαζί γίνεται και το καβούρδισμα τους.
Οι τρόποι να τους δοκιμάσει είναι πολλοί, από espresso έως καφέ φίλτρου, ή ακόμη και σε διάφορα ροφήματα. Σε επιμέλεια του Αλέξανδρου Φούκη, από την εταιρεία καφέ Handpickers, οι κόκκοι του «Kafetierra» είναι αποκλειστικά ποικιλίας Arabica, επιλεγμένοι από μικρές, εκλεκτές φάρμες, ενώ η ομάδα σχεδιάζει να επεκτείνει το project και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.