Follow us

Drakoulis Dry&Raw, το κρεοπωλείο-deli-restaurant ήρθε Ψυχικό

Tα νέα είναι ευχάριστα, τόσο για όσους αναζητούν ένα καλό κρέας για το σπίτι, όσο και για μια φουλ κρεατοφαγική βραδινή διασκέδαση, χώρια το lunch break των παρακείμενων εταιρειών…

Drakoulis Dry&Raw, το κρεοπωλείο-deli-restaurant ήρθε Ψυχικό

Τα Drakoulis Dry&Raw εξαπλώνονται σαν επιδημία κι αυτό κάτι ψυθιρίζει για επιτυχημένο concept ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνει μια αλλαγή εποχής. Όνομα που είναι γνωστό εδώ και 50 χρόνια στο κρέας και ο Στράτος Δρακούλης πριν μερικά χρόνια το απογείωσε σε άλλο επίπεδο, το συνδύασε με εστιατόριο πολυτελείας και μετά τη Βούλα και την Κηφισιά μας υποδέχεται πλέον και στο Ψυχικό. Τολμηρή επιλογή το πόστο του νέου Dry&Raw στην Κηφισίας (ύψος Ψυχικού), αλλά τελικά θα αποδειχθεί επιτυχημένη, αν κρίνω και από το κοινό που ψώνιζε μια τυχαία καθημερινή. Πραγματικά, δύσκολα φαντάζεσαι ένα κρεοπωλείο-deli-εστιατόριο εκεί που ήξερες μόνο Tράπεζες. Αλλά μόλις σπρώξεις την πόρτα, καταλαβαίνεις…

Το θεατρικό στήσιμο της βιτρίνας με τα ατσάλινα μαχαίρια στον ξύλινο πάγκο σε προδιαθέτει για το περιεχόμενο, τόσο αισθητικά όσο και ουσιαστικά. Επιβλητικός ψηλοτάβανος χώρος ατμοσφαιρικά φωτισμένος, σκούροι τόνοι, φωτεινές βιτρίνες από τοίχο σε τοίχο που προβάλλουν καθώς πρέπει την ακριβή (μεταφορικά και σε μεγάλο μέρος κυριολεκτικά) πραμάτεια τους κι ένα φανταιζί μαρμάρινο δάπεδο μαύρο με λευκές πιτσιλιές, που δίνει αρτίστικο τόνο. Νεοϋορκέζικη high end αισθητική για τον χώρο του κρεοπωλείου, που μεταμορφώνεται έξυπνα σε εστιατόριο τα βράδια, καθώς μικροί και μεγάλοι πάγκοι που φιλοξενούν διάφορα deli προϊόντα ή μαντεμένια σκεύη bbq αλλάζουν χρήση και μετά τις 9.30’ γίνονται τραπέζια για φαγητό, ενώ ο υπόλοιπος χώρος λειτουργεί πλέον σαν ιδανικό décor εστιατορίου με θέμα το κρέας. Και όχι μόνο décor, αφού έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ένα κομμάτι, μια κοπή από τη βιτρίνα και να σου την ψήσουν: η μετεξέλιξη της χασαποταβέρνας σε μεταξωτό περιτύλιγμα.

Όχι ότι δεν μπορείς να τσιμπήσεις κάτι by day όμως! Από καφέ μέχρι lunch, σε stools γύρω από την ανοιχτή κουζίνα, στα λίγα τραπέζια αλλά και στη μικρή αυλή στο πίσω μέρος. Burgers, steak sandwitches, hot dogs και prime cuts από εκλεκτά κρεατικά θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο.

Το κρεοπωλείο-deli

Drakoulis Dry&Raw, το κρεοπωλείο-deli-restaurant ήρθε Ψυχικό

Η εντυπωσιακή πολύμετρη βιτρίνα που καταλαμβάνει σχεδόν τη μια πλευρά του μαγαζιού φιλοξενεί ότι κρεατικό μπορείς να φανταστείς, μιλώντας κυρίως για premium κρέατα εισαγωγής σε πολλές κοπές. Όχι ότι δεν θα βρεις κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής από την Κρήτη, ελληνικό χοιρινό και μοσχαράκι και γενικά, το “καθημερινό” σου κρέας. Το ενημερωμένο προσωπικό θα σε κατευθύνει ανάλογα με την προτίμηση και τη τσέπη σου σε T-bone, φιλέτα και μπριζόλες από μοσχάρια Ισπανίας, σε διάφορες κοπές από Black Angus Ουρουγουάης ή Αμερικής (Creekstone), σε γνωστές φάρμες Αυστραλίας αλλά και σε wagyu Ιαπωνίας Kagoshima. Ribe eye, picanha, flap steaks, tenderloin, flanc, porterhouse, New York είναι μερικές από τις κοπές που θα βρεις εδώ.

Μια άλλη βιτρίνα φιλοξενεί μια ποικιλία από “έτοιμα για ψήσιμο” κρεατικά που ετοιμάζονται καθημερινά, από burgers black angus μέχρι ασιατικό κοτόπουλο με την σως του και άλλα ενδιαφέροντα, που λύνουν το θέμα ενός γρήγορου φαγητού στο σπίτι. Υπάρχουν ακόμα και vegan προτάσεις, όσο κι αν ένας vegan στου Δρακούλη ακούγεται σουρεαλιστικό…

Στο κέντρο της αίθουσας μια κάθετη βιτρίνα φιλοξενεί τις αρμαθιές με τα home made λουκάνικα: από τα απλά με πράσο μέχρι τα ιδιαίτερα, όπως από wagyu, από dry aged μοσχάρι με τρούφα και παρμεζάνα, από αγριογούρουνο με κράνμπερις, λουκάνικα chorizo… Στη βιτρίνα των deli πάλι, συγκεντρώνονται εκλεκτά τυποποιημένα τυριά και αλλαντικά εισαγωγής, με καλή συλλογή από λουκάνικα, ενώ δίπλα υπάρχει κι ένα μίνι μανάβικο με bio προϊόντα. Υπάρχει, ακόμα, μια πραγματικά μεγάλη συλλογή από BBQ sauces, μαγιονέζες και άλλες σάλτσες που ταιριάζουν με κρεατικά. Όσον αφορά την κάβα, επικεντρώνεται περισσότερο στον διεθνή αμπελώνα.

Vault, το θησαυροφυλάκιο που έγινε club restaurant…

Ας κατεβούμε λοιπόν τα σκαλοπάτια για τα άδυτα μιας πρώην Tράπεζας που σίγουρα δεν υποψιαζόταν το μέλλον της, και μάλιστα εκεί όπου βρισκόταν το θησαυροφυλάκιο… Πίσω από τη θωρακισμένη πόρτα που στέκεται στη θέση της βρίσκεται το Vault, ένα πολυτελές club restaurant κι ένα μενού που θα ενθουσίαζε κάθε κρεατοφάγο, αφού περιλαμβάνει steaks από prime cuts, second cuts, dry aged 30-60 ημερών, πέρα από μια σειρά ενδιαφέροντα hot appetizers, υπό τους ήχους ανεβαστικής μουσικής. Λειτουργεί μετά τις 9.30’…

Drakoulis Dry&Raw, λεωφ. Κηφισίας 340 (ύψος Αγ. Βαρβάρας) τηλ. 210 7548350

Επίσης...

3 συνταγές με γαρίδες

Δοκιμάστε τις 3 συνταγές με γαρίδες που θα βρείτε εντός.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

Περισσότερα από

3 νηστίσιμες και νόστιμες συνταγές με ρύζι

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 νηστίσιμες συνταγές με αρακά

Δοκιμάστε τις τρεις νόστιμες νηστίσιμες συνταγές με αρακά που θα βρείτε εντός.

Ο μπακαλιάρος της παράδοσης

Μέσα από τις παραδοσιακές συνταγές ο μπακαλιάρος παραμένει ένα αγαπημένο πιάτο που αναδεικνύει τη γευστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Η σκορδαλιά με άλλο τρόπο

Η σκορδαλιά είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που έχει πολλές παραλλαγές, και κάθε περιοχή την προσαρμόζει με τα δικά της υλικά.

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος, αγαπημένος πρωταγωνιστής της ελληνικής κουζίνας, αποκτά νέα διάσταση μέσα από ευφάνταστες συνταγές που παντρεύουν την παράδοση με τη δημιουργικότητα.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

Όχι άλλες βαρετές φακές!

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με φακές που ίσως δεν τις είχατε σκεφτεί.

3 νηστίσιμα ορεκτικά για τις λιγούρες της Σαρακοστής

Δοκίμασε αυτές τις τρεις γρήγορες συνταγές για ωραίους νηστίσιμους μεζέδες.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.