Follow us

3 συνταγές για νόστιμες πουτίγκες

Δείτε εντός τρεις συνταγές για ένα επιδόρπιο ιδανικό για τα τραπέζια των γιορτών.

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Δείτε παρακάτω τρεις συνταγές για πουτίγκα, ένα επιδόρπιο ιδανικό για τα τραπέζια των γιορτών.

Πουτίγκες σοκολάτας με σάλτσα από κόκκινα φρούτα

Υλικά

  • 4 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 400 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 2 δόσεις βανιλίνη
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 ασπράδια
  • Για τη σάλτσα
  • 300 γρ. κόκκινα φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 -170ο C.
  2. Καβουρδίζουμε ελαφρότατα τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι και τα περνάμε από τη μουλινέτα να γίνουν σαν σκόνη.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βράζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει η σάλτσα, γύρω στα 3 -5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Ετοιμάζουμε την πουτίγκα: κοσκινίζουμε σε μπολ τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα ζάχαρη -αμύγδαλα -κακάο ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με σπάτουλα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 16 πυρίμαχα αντικολλητικά φορμάκια.
  5. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων.

Πουτίγκα Σοκολάτας με Σάλτσα Κανέλας

Υλικά

  • 60 γρ. κουβερτούρα σε κυβάκια
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 160 ml γάλα
  • 125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • λίγο βούτυρο για τα φορμάκια

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά φορμάκια για κέικ.
  3. Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί.
  6. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
  7. Για τη σος, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1½ φλιτζ. νερό, την κανέλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  8. Μοιράζουμε τη σος στα φορμάκια και ψήνουμε για 40'.
  9. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Πουτίγκα με τσουρέκι, Cointreau και σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά

  • 3 κ.σ. σταφίδα ξανθιά
  • 1/2 φλ. cointreau ή grand marnier
  • 1/3 φλ. ανθόμελο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. τσουρέκι* χωρίς την κρούστα

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού

  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. cointreau ή grand marnier
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις σταφίδες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν στο cointreau ή στο grand marnier για δύο ώρες. Στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό.
  2. Χτυπάμε μαζί τα αβγά, το μέλι, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το cointreau ή στο grand marnier που κρατήσαμε από το στράγγισμα των σταφίδων.
  3. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια χωρητικότητας 250 ml και μοιράζουμε τις μισές σταφίδες.
  4. Κόβουμε το τσουρέκι σε χοντρές φέτες, σε μέγεθος που θα ταιριάζει στα φορμάκια.
  5. Μοιράζουμε από πάνω τις υπόλοιπες σταφίδες και σκεπάζουμε με άλλη μια φέτα τσουρέκι.
  6. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αβγά –μέλι –γάλα -κρέμα γάλακτος -cointreau (ή grand marnier) και αφήνουμε τα φορμάκια να μείνουν για 4 –5 ώρες.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  8. Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ταψί με νερό, που θα φθάνει μέχρι τη μέση τους. Ψήνουμε για 30 –40 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να μείνουν 10 λεπτά, πριν ξεφορμάρουμε.
  9. Φτιάχνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού: Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη μέχρι να σχηματισθούν κορφές. Ανακατεύουμε μέσα το cointreau ή το grand marnier, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε τις πουτίγκες και σερβίρουμε.

*Αντί για τσουρέκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πανετόνε ή κέικ βανίλιας ή μπριος ή ότι άλλο γλυκό ψωμοειδές έχουμε.

* 2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Επίσης...

Ζεστά ροφήματα: Τα ιδανικά ποτά για τον κρύο καιρό

Είτε επιλέξετε ένα ζεστό κρασί με μπαχαρικά, είτε απολαύσετε μια κούπα σοκολάτα ή τσάι, τα ζεστά ροφήματα προσφέρουν μια αίσθηση άνεσης και ευχαρίστησης που είναι ιδανική για την εποχή.

3 νόστιμες σαλάτες που κάνουν και για κυρίως

Βρείτε εντός τρεις νόστιμες συνταγές για χορταστικές σαλάτες.

Περισσότερα από

Τι τρώμε μετά τις γιορτές;

Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε ελαφρύτερες, αλλά εξίσου απολαυστικές επιλογές, που θα μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε την ισορροπία χωρίς να στερηθούμε τη γεύση και την ευχαρίστηση του φαγητού.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γεύσεις για τον Ιανουάριο: Ζεστές χειμωνιάτικες σούπες

Από την κλασική κοτόσουπα μέχρι αρωματικές βελουτέ και λαχταριστές σούπες λαχανικών, αυτές οι συνταγές φέρνουν θαλπωρή στο τραπέζι σας, αξιοποιώντας εποχιακά υλικά και πλούσιες γεύσεις.

3 συνταγές με γλυκοπατάτα

Δοκιμάστε τις παρακάτω τρεις συνταγές με γλυκοπατάτα, που θα συνοδεύσουν υπέροχα τα πιάτα σας με κρέας.

Dry January: Ξεκινήστε τη χρονιά με γευστικά non-alcoholic cocktails

Ο Ιανουάριος είναι η ιδανική ευκαιρία για μια νέα αρχή, και το Dry January μας προσκαλεί να πούμε "όχι" στο αλκοόλ και "ναι" σε απολαυστικά non-alcoholic cocktails που υπόσχονται γεύση, διασκέδαση και ανανέωση.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

3 κυρίως πιάτα για την Πρωτοχρονιά

Δοκιμάστε αυτές τις 3 συνταγές με κρέας για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

3 ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πατάτες ογκρατέν, μία βελουτέ σούπα κι έναν πουρέ περιλαμβάνουν οι προτάσεις μας για το γιορτινό τραπέζι.

3 νόστιμες τηγανιές για την παρέα

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις τηγανιές που είναι ό,τι πρέπει για μοίρασμα με την παρέα.