Follow us

Ρυζόγαλο με σύκα

Ρυζόγαλο με σύκα

Υλικά

½ φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
5 φλ. τσ. γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 4 κ.σ. κρύο νερό
½ φλ. ζάχαρη
1 δόση βανιλίνη
1 φλ. τσ. φρέσκα σύκα ψιλοκομμένα + 6 μισά σύκα
6 κ.σ. πετιμέζι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε 1 ½ φλιτζάνι νερό το ρύζι με το αλάτι για 15΄. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15΄ ακόμα. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και το αφήνουμε στη φωτιά για 15΄ ακόμη. Κατόπιν, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να χλιάνει, ρίχνουμε μέσα το 1 φλ. τσ. ψιλοκομμένα σύκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει καλά. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε την επιφάνεια κάθε μπολ με 1 μισό σύκο κομμένο στη μέση και περιχύνουμε με 1 κ.σ. πετιμέζι.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…