Follow us

3 συνταγές για νόστιμα αλμυρά μάφιν

muffin με κολοκυθάκια και τυρί

Δοκιμάστε τις 3 παρακάτω συνταγές για αλμυρά μάφιν.

Μάφιν με Καλαμποκάλευρο, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Υλικά

  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 50 cl γάλα
  • 250 γρ. καλαμποκάλευρο ψημένο (πολέντα)
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 6 φέτες προσούτο ή ζαμπόν μπούτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ετοιμάζουμε τον χυλό από καλαμποκάλευρο: Σε μια αντικολλητική κατά προτίμηση κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και ίση ποσότητα νερό.
  3. Ρίχνουμε βροχηδόν το καλαμποκάλευρο, αλατοπιπερώνουμε και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Θέλει περίπου 10'.
  4. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα ή μια στενόμακρη και στρώνουμε τον πάτο της με τις μισές φέτες ζαμπόν.
  5. Απλώνουμε πάνω στο ζαμπόν τη μισή πολέντα και πάνω της τα τυριά.
  6. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη πολέντα και στην επιφάνεια στρώνουμε το υπόλοιπο ζαμπόν.
  7. Ψήνουμε για 15'-20' περίπου.
  8. Ξεφορμάρουμε και τρώμε το κέικ ζεστό, μαζί με μια πράσινη σαλάτα.

Εύκολα Μάφιν με Μπρόκολο και Καρότο

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 5 κ.σ. αλεύρι

  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 600 γρ. μπρόκολο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πάπρικα γλυκιά
  • λάδι και αλεύρι για τα φορμάκια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Στο μούλτι πολτοποιούμε το μπρόκολο μαζί με το καρότο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε λεκάνη και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν, τα αβγά και το τυρί, μαζί με το αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε το μίγμα ως τα ¾ και ψήνουμε για 40'.
  • Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν λίγο τα μάφιν.

Μάφιν με Φέτα και Πορτοκάλι

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια
  • 1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φέτα σπασμένη
  • 3 αβγά
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
  • λάδι και αλεύρι για τα φορμάκια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με τα αβγά.
  • Μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Ρίχνουμε τη φέτα, το θυμάρι, το μπαχάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε το μίγμα ως τα ¾ και ψήνουμε για 35'-40'.
  • Ξεφορμάρουμε τα μάφιν όταν κρυώσουν.
  • Ταιριάζουν πολύ με ήπιας γεύσης αλλαντικά, όπως η γαλοπούλα και η χοιρινή ωμοπλάτη.
  • Κόβουμε τα μάφιν στη μέση και φτιάχνουμε σαντουιτσάκια.

Επίσης...

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

3 συνταγές με μανιτάρια

Είτε γεμιστά είτε ως γέμιση, αυτές οι συνταγές έχουν πρωταγωνιστή το μανιτάρι κι είναι πεντανόστιμες.

Περισσότερα από

Γλυκά με άρωμα Γαλλίας

Μεταφερθείτε νοητά σε κάποιο σοκάκι του Παρισιού, φτιάχνοντας κι απολαμβάνοντας τα κλασικά γλυκά που σας προτείνουμε.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Μυρωδιές από το παρτέρι: Μαγειρεύοντας με βότανα

Ο βασιλικός, το θυμάρι και η ρίγανη γράφουν ιστορία στο πιάτο σου.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Μοσχάρι για το κυριακάτικο τραπέζι

Το τραπέζι της Κυριακής θέλει κάτι πιο μπελαλίδικο, όπως αυτά τα πιάτα με μοσχάρι για τα οποία θα βρεις συνταγές εντός.

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Το απόλυτο τηγανητό κοτόπουλο

Τραγανό εξωτερικά, ζουμερό εσωτερικά. Δείτε πώς θα το πετύχετε.

Μάτσα: Το πράσινο ελιξίριο υγείας

Το εκλεκτό πράσινο τσάι της Ιαπωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο τόσο για την ξεχωριστή του γεύση όσο και για τα εντυπωσιακά οφέλη του στην υγεία.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.