Τα Chipotle Burritos έχουν γίνει viral (κυρίως στο TikTok) και όχι άδικα! Είναι μεγάλα, γευστικά και γεμάτα με φρέσκα υλικά. Αν θέλετε να απολαύσετε την εμπειρία αυτού του λαχταριστού γεύματος στο σπίτι, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και δημιουργήστε ένα αυθεντικό Chipotle-style burrito.
Υλικά:
Για το κοτόπουλο:
-
2 στήθη κοτόπουλου
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. κύμινο
-
1 κ.γ. πάπρικα
-
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
-
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
-
Χυμός από 1 λάιμ
-
Αλάτι & πιπέρι
Για το ρύζι:
-
1 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι
-
2 φλιτζάνια νερό
-
Χυμός από 1 λάιμ
-
1/4 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
Αλάτι
Για τα φασόλια:
-
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια (στραγγισμένα)
-
1/2 κ.γ. κύμινο
-
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
-
1/2 κ.γ. πάπρικα
-
Αλάτι & πιπέρι
Άλλα υλικά:
-
4 μεγάλες τορτίγιες
-
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
-
1 φλιτζάνι γκουακαμόλε
-
1 φλιτζάνι σάλσα
-
1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
-
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαρούλι
Εκτέλεση:
-
Μαρινάρισμα και ψήσιμο κοτόπουλου: Ανακατέψτε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και τον χυμό λάιμ. Αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ψήστε το σε σχαροτήγανο για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόψτε το σε λεπτές φέτες.
-
Ετοιμάστε το ρύζι: Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε το χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο, το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
-
Ζεστάνετε τα φασόλια: Σε ένα μικρό τηγάνι, σοτάρετε τα φασόλια με τα μπαχαρικά μέχρι να ζεσταθούν καλά.
-
Συναρμολόγηση: Ζεστάνετε τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα. Τοποθετήστε στη μέση λίγο ρύζι, κοτόπουλο, φασόλια, τυρί, γκουακαμόλε, σάλσα, ξινή κρέμα και μαρούλι.
-
Δίπλωμα burrito: Διπλώστε πρώτα τις πλευρές προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίξτε το από κάτω προς τα πάνω, κρατώντας τα υλικά σφιχτά.
-
Ψήσιμο (προαιρετικό): Για έξτρα γεύση, ψήστε το burrito σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρετε με συνοδευτικά όπως νάτσος, επιπλέον σάλσα ή ακόμα και μια δροσερή μαργαρίτα.