
Δοκιμάστε τις 3 συνταγές με γαρίδες που θα βρείτε παρακάτω.
Γαρίδες με panko στο τηγάνι
Υλικά
- 600 γρ. μέτριες ή μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες (αφήνουμε την ουρά)
- 2 αβγά
- 1 φλ.τσ. panko
- 1 φλ.τσ. αλεύρι
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε πιάτο και πασπαλίζουμε καλά με το αλατοπίπερο και τη σκόνη σκόρδου.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα σ’ ένα μπολ.
- Χτυπάμε τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο και βάζουμε το panko σε άλλο βαθύ σκεύος.
- Βάζουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει (αν χρησιμοποιούμε θερμόμετρο, να φτάσει τους 190ο).
- Βυθίζουμε κάθε γαρίδα στο μείγμα του αλευριού, κατόπιν στο χτυπημένο αβγό και τέλος τυλίγουμε στο panko.
- Τηγανίζουμε λίγες λίγες, μέχρι να ροδίσουν, όχι περισσότερο από 4’-5’.
- Ακουμπάμε τις γαρίδες σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τελειώσουν όλες και να τις σερβίρουμε.
Γαρίδες με Κεφαλοτύρι
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες μέχρι το κεφάλι
- λάδι
- 1 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες ή κονκασέ
- λίγο ντοματοπελτέ
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια
- 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- κάπαρη (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, το μαϊντανό, την κάπαρη και το αλατοπίπερο.
- Μόλις βράσει η σάλτσα προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Όταν είναι έτοιμες ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και μετά από 2-3 λεπτά κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Γαριδοπίλαφο
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- τον ζωμό που βράσαμε
- τα κελύφη από τις γαρίδες
- 1 με 2 πιπεριές χρωματιστές
- 2 καρότα
- άνηθο
- 1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα εντεράκια τους.
- Βράζουμε τα κελύφη και κρατάμε το ζωμό.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε κυβάκια , τις πιπεριές κομμένες το ίδιο και τον άνηθο.
- Προσθέτουμε τον ανάλογο ζωμό και τα βράζουμε για 15 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά,τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και τις γαρίδες (αν θέλουμε τις σοτάρουμε πριν σε λίγο λάδι).