Η φράουλα είναι ίσως το πιο αγαπημένο φρούτο της άνοιξης. Με το έντονο κόκκινο χρώμα της, το μεθυστικό άρωμά της και τη γλυκόξινη γεύση της, αποτελεί ιδανικό συστατικό για δροσερά και απολαυστικά πιάτα. Παρακάτω ακολουθούν μερικές συνταγές που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τις φράουλες.
1. Τάρτα με φράουλες και κρέμα βανίλιας
Υλικά:
-
1 βάση για τάρτα (ή έτοιμη)
-
500 ml γάλα
-
4 κρόκοι αυγών
-
100 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια ή βανιλίνη
-
40 γρ. κορν φλάουρ
-
300 γρ. φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση:
-
Ψήστε την τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες.
-
Φτιάξτε την κρέμα: ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε το μείγμα αυγών, ζάχαρης και κορν φλάουρ.
-
Ανακατέψτε μέχρι να πήξει και αφήστε να κρυώσει.
-
Γεμίστε την τάρτα με την κρέμα και από πάνω τοποθετήστε τις φράουλες κομμένες στη μέση.

2. Smoothie με φράουλα και μπανάνα
Υλικά:
-
1 μπανάνα
-
1 φλιτζάνι φράουλες
-
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι ή γάλα αμυγδάλου
-
1 κουτ. μέλι (προαιρετικά)
-
Πάγος
Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο. Ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό.
3. Μακαρονάδα με φράουλες (γλυκιά)
Υλικά:
-
250 γρ. φρέσκες φράουλες
-
250 γρ. σπαγγέτι
-
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
1 κουτ. γλυκού λεμόνι
-
Λίγο ξύσμα λεμονιού
-
Φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
Εκτέλεση:
-
Βράστε τα μακαρόνια και σουρώστε.
-
Σε τηγάνι, λιώστε τις φράουλες με ζάχαρη και λεμόνι.
-
Ανακατέψτε με τα ζυμαρικά και σερβίρετε με φύλλα βασιλικού και ξύσμα.

4. Παγωτό φράουλα σπιτικό
Υλικά:
-
500 γρ. φράουλες
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
150 γρ. ζάχαρη
-
1 κουτ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση: Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και βάλτε τα στην κατάψυξη για 4 ώρες ανακατεύοντας κάθε ώρα για αφράτη υφή.
Bonus tip: Μην πετάτε τις λιγότερο όμορφες φράουλες! Είναι ιδανικές για μαρμελάδα ή για να τις προσθέσετε σε muffins και κέικ.