Follow us

Φρέσκια απόλαυση της άνοιξης: Σαλάτα με σπαράγγια, φράουλες και φέτα

Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα είναι γεμάτη γεύσεις και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για τις ζεστές μέρες της άνοιξης.

Πώς τα τρώμε τα σπαράγγια;

Η άνοιξη είναι η εποχή των φρέσκων υλικών και των αρωματικών γεύσεων. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την τραγανή υφή των σπαραγγιών με την γλυκύτητα των φράουλων και την αλμυρή γεύση της φέτας για μια δροσερή και υγιεινή επιλογή για το μεσημεριανό ή δείπνο.

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 1 ματσάκι σπαράγγια

  • 10-12 φράουλες, κομμένες σε φέτες

  • 100γρ φέτα, θρυμματισμένη

  • 1/4 φλιτζανιού καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξίδι

  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

  • Φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια:
    Βάζουμε τα σπαράγγια σε βραστό αλατισμένο νερό για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ελαφρώς μαλακά, αλλά να διατηρήσουν την τραγανή τους υφή. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να διατηρηθεί το πράσινο χρώμα τους. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (περίπου 2-3 εκ.).

  2. Προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά:
    Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Εάν θέλουμε, μπορούμε να ψιλοκόψουμε καρύδια ή αμύγδαλα για επιπλέον τραγανότητα.

  3. Φτιάχνουμε την σάλτσα:
    Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε λίγο παραπάνω μέλι.

  4. Συναρμολογούμε τη σαλάτα:
    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα σπαράγγια, τις φράουλες και τη φέτα. Προσθέτουμε τα καρύδια ή αμύγδαλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

  5. Γαρνίρουμε:
    Σερβίρουμε τη σαλάτα με λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου για φρέσκια αίσθηση και επιπλέον άρωμα.

Επίσης...

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

3 συνταγές με μανιτάρια

Είτε γεμιστά είτε ως γέμιση, αυτές οι συνταγές έχουν πρωταγωνιστή το μανιτάρι κι είναι πεντανόστιμες.

Περισσότερα από

Γλυκά με άρωμα Γαλλίας

Μεταφερθείτε νοητά σε κάποιο σοκάκι του Παρισιού, φτιάχνοντας κι απολαμβάνοντας τα κλασικά γλυκά που σας προτείνουμε.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Μυρωδιές από το παρτέρι: Μαγειρεύοντας με βότανα

Ο βασιλικός, το θυμάρι και η ρίγανη γράφουν ιστορία στο πιάτο σου.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Μοσχάρι για το κυριακάτικο τραπέζι

Το τραπέζι της Κυριακής θέλει κάτι πιο μπελαλίδικο, όπως αυτά τα πιάτα με μοσχάρι για τα οποία θα βρεις συνταγές εντός.

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Το απόλυτο τηγανητό κοτόπουλο

Τραγανό εξωτερικά, ζουμερό εσωτερικά. Δείτε πώς θα το πετύχετε.

Μάτσα: Το πράσινο ελιξίριο υγείας

Το εκλεκτό πράσινο τσάι της Ιαπωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο τόσο για την ξεχωριστή του γεύση όσο και για τα εντυπωσιακά οφέλη του στην υγεία.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.