Follow us

Είπε κανείς tacos;

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές μας.

ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές που ακολουθούν.

Tacos με Κοτόπουλο και Αβοκάντο

Υλικά

  • Πίτες τορτίγιας
  • 2 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου (ή όποιο κομμάτι προτιμάς)
  • γιαούρτι
  • 1 lime
  • 1 αγγούρι
  • κόλιανδρο
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πάρε την πίτα τορτίγιας και βάλτη σε ένα πιάτο. Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πρόσθεσε το γιαούρτι, τον χυμό από το lime, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
  2. Κόψε το αγγούρι, το κόλιανδρο και τα καρότα σε μακρόστενα sticks και άφησέ τα στην άκρη.
  3. Πάρε το πιάτο με την τορτίγια και γέμισέ τη με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Τέλος, πρόσθεσε από πάνω το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και λίγο ακόμα πιπέρι.

Tacos με Carne Asada

Υλικά

  • 1500 γρ. skirt steak (λεπτό διάφραγμα)
  • 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμύδι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/4 ματσάκι βασιλικός
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι, χυμό από μισό lime
  • 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών με πάπρικα- αλάτι kosher- ρίγανη- σκόρδο σε σκόνη- καστανή ζάχαρη και κύμινο

Για τη σάλτσα

  • 400 γρ. tomatillo (μεξικάνικη πράσινη ντομάτα) πολτοποιημένη
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο, 1/2 αβοκάντο
  • 1 ξερή πιπεριά Chile de Arbol ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά jalapeño ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά serrano ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κ.γ. χυμό από lime
  • 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 8-10 τορτίγιες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για το κρέας: Βάζεις όλα τα υλικά να μαριναριστούν, σε μια μεγάλη σακκούλα τροφίμων και τα αφήνεις για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
  2. Ψήνεις το κρέας στο grill αρχικά περίπου για 3 λεπτά ανά πλευρά και στη συνέχεια το αφήνεις μέχρι να γίνει medium-well.
  3. Το κόβεις κόντρα στην φορά των ινών, σε κομμάτια πάχους το πολύ μισού εκατοστού.
  4. Για τη σάλτσα: Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
  5. Τοποθετείς το κρέας στις τορτίγιες και περιλούζεις με σάλτσα.

Tacos με Ψάρι

Υλικά

  • 8 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα lime
  • 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι kosher
  • 1 αβοκάντο σε κυβάκια
  • σφήνες lime και sour cream για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • χυμό από 1 lime
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιαντρο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 φλ. τεμαχισμένο μωβ λάχανο
  • 1 πιπεριά jalapeño, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τον χυμό του lime, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν.
  2. Προσθέτεις τον μπακαλιάρο και τον αφήνεις να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15'.
  3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τη μαγιονέζα, το χυμό jalapeño, το κόλιαντρο και το μέλι. Προσθέτεις το λάχανο και την πιπεριά jalapeño και τα αναμιγνύεις. Αλατοπιπερώνεις.
  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις τον μαριναρισμένο μπακαλιάρο. Μαγειρεύεις για 3-5' ανά πλευρά.
  5. Βγάζεις το ψάρι από τη φωτιά και το αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5' πριν το κάνεις μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι.
  6. Γεμίζεις τα tacos, τοποθετώντας αρχικά το ψάρι, έπειτα το αβοκάντο, μετά τη σάλτσα και, τέλος, με μερικές σταγόνες lime.
  7. Σερβίρεις με την sour cream στο πλάι.

* Πρωτεϊνικά πρωινά για ενέργεια και δύναμη από την αρχή της ημέρας

Επίσης...

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

3 συνταγές με μανιτάρια

Είτε γεμιστά είτε ως γέμιση, αυτές οι συνταγές έχουν πρωταγωνιστή το μανιτάρι κι είναι πεντανόστιμες.

Περισσότερα από

Γλυκά με άρωμα Γαλλίας

Μεταφερθείτε νοητά σε κάποιο σοκάκι του Παρισιού, φτιάχνοντας κι απολαμβάνοντας τα κλασικά γλυκά που σας προτείνουμε.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Μυρωδιές από το παρτέρι: Μαγειρεύοντας με βότανα

Ο βασιλικός, το θυμάρι και η ρίγανη γράφουν ιστορία στο πιάτο σου.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Μοσχάρι για το κυριακάτικο τραπέζι

Το τραπέζι της Κυριακής θέλει κάτι πιο μπελαλίδικο, όπως αυτά τα πιάτα με μοσχάρι για τα οποία θα βρεις συνταγές εντός.

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Το απόλυτο τηγανητό κοτόπουλο

Τραγανό εξωτερικά, ζουμερό εσωτερικά. Δείτε πώς θα το πετύχετε.

Μάτσα: Το πράσινο ελιξίριο υγείας

Το εκλεκτό πράσινο τσάι της Ιαπωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο τόσο για την ξεχωριστή του γεύση όσο και για τα εντυπωσιακά οφέλη του στην υγεία.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.