Follow us

Μάτσα: Το πράσινο ελιξίριο υγείας

Το εκλεκτό πράσινο τσάι της Ιαπωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο τόσο για την ξεχωριστή του γεύση όσο και για τα εντυπωσιακά οφέλη του στην υγεία.

Το μάτσα είναι ένα είδος πράσινου τσαγιού σε μορφή λεπτής σκόνης που προέρχεται από την Ιαπωνία και καλλιεργείται με έναν μοναδικό τρόπο: οι θάμνοι του τσαγιού καλύπτονται με σκιά λίγες εβδομάδες πριν τη συγκομιδή για να ενισχυθεί η παραγωγή χλωροφύλλης και αμινοξέων. Το αποτέλεσμα είναι ένα έντονα πράσινο τσάι με πλούσια γεύση, γεμάτο αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά.

Οφέλη για την Υγεία

Το μάτσα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πράσινα τσάγια επειδή καταναλώνεται ολόκληρο το φύλλο, σε σκόνη, και όχι μόνο το εκχύλισμα. Αυτό σημαίνει ότι:

  • Περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις κατεχινών (EGCG), οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

  • Προσφέρει ήπια, αλλά σταθερή ενέργεια λόγω της καφεΐνης σε συνδυασμό με L-θεανίνη, η οποία προάγει την ηρεμία χωρίς υπνηλία.

  • Συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης, της συγκέντρωσης και του μεταβολισμού.

  • Ενισχύει την αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω της χλωροφύλλης.

Παραδοσιακό Μάτσα Λάτε (Matcha Latte)

Υλικά:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μάτσα σε σκόνη

  • 60 ml ζεστό (όχι βραστό) νερό (περίπου 70–80°C)

  • 200 ml φυτικό ή κανονικό γάλα (αμυγδάλου, βρώμης, καρύδας ή αγελαδινό)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Κοσκίνισε το μάτσα σε ένα μπολάκι για να απομακρύνεις σβόλους.

  2. Πρόσθεσε το ζεστό νερό και χτύπησέ το καλά με ένα bambou "chasen" (ή με μικρό σύρμα ή μιξεράκι) μέχρι να δημιουργηθεί αφρός.

  3. Ζέστανε το γάλα και χτύπησέ το ώστε να αφρίσει (ιδανικά με έναν αφρογαλιέρα).

  4. Ρίξε πρώτα το μάτσα σε φλιτζάνι και μετά το γάλα.

  5. Πρόσθεσε μέλι ή σιρόπι αν θες λίγη γλυκύτητα.

Επίσης...

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

3 συνταγές με μανιτάρια

Είτε γεμιστά είτε ως γέμιση, αυτές οι συνταγές έχουν πρωταγωνιστή το μανιτάρι κι είναι πεντανόστιμες.

Περισσότερα από

Γλυκά με άρωμα Γαλλίας

Μεταφερθείτε νοητά σε κάποιο σοκάκι του Παρισιού, φτιάχνοντας κι απολαμβάνοντας τα κλασικά γλυκά που σας προτείνουμε.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Μυρωδιές από το παρτέρι: Μαγειρεύοντας με βότανα

Ο βασιλικός, το θυμάρι και η ρίγανη γράφουν ιστορία στο πιάτο σου.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Μοσχάρι για το κυριακάτικο τραπέζι

Το τραπέζι της Κυριακής θέλει κάτι πιο μπελαλίδικο, όπως αυτά τα πιάτα με μοσχάρι για τα οποία θα βρεις συνταγές εντός.

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Το απόλυτο τηγανητό κοτόπουλο

Τραγανό εξωτερικά, ζουμερό εσωτερικά. Δείτε πώς θα το πετύχετε.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Ψάχνεις εύκολο και δροσιστικό γλυκό; Φτιάξε πανακότα!

Το γνωστό ιταλικό κρεμώδες γλύκισμα είναι ό,τι πρέπει για ένα ανάλαφρο επιδόρπιο κι εμείς σου δίνουμε τρεις ιδέες για να το φτιάξεις.