Follow us

Το απόλυτο τηγανητό κοτόπουλο

Τραγανό εξωτερικά, ζουμερό εσωτερικά. Δείτε πώς θα το πετύχετε.

Το τηγανητό κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή πιάτα σε πολλές χώρες, με την αμερικανική εκδοχή να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Η τραγανή κρούστα και το ζουμερό εσωτερικό του κοτόπουλου, συνδυάζονται σε μια γεύση που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Δείτε πως να το φτιάξετε παρακάτω!

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή 8 κομμάτια από μπούτι (με κόκαλο ή χωρίς)

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 φλιτζάνι κορν φλάουρ (ή άμυλο καλαμποκιού)

  • 1 κ.σ. αλάτι

  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

  • 1/2 κ.γ. πάπρικα

  • 1/4 κ.γ. καγιέν (προαιρετικά για λίγο καυτερό)

  • 1 αυγό

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • Λάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)

Οδηγίες

  • Προετοιμασία των υλικών:

    • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, την πάπρικα και το καγιέν (αν θέλουμε μια ελαφριά πικάντικη γεύση). Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

  • Προετοιμασία του κοτόπουλου:

    • Χτυπάμε το αυγό σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.

    • Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα στο μείγμα αυγού-γάλακτος και στη συνέχεια το αλευρώνουμε καλά με το μείγμα αλευριού. Φροντίζουμε να καλύψουμε πλήρως το κοτόπουλο και να αφαιρέσουμε την περίσσεια αλευριού.

  • Τηγάνισμα:

    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για τηγάνισμα (περίπου 2-3 εκ. βάθος). Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι γύρω στους 180°C. Μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο ή να ρίξετε μια μικρή ποσότητα αλευριού στο λάδι. Αν σιγοτσιτσιρίζει, το λάδι είναι έτοιμο.

    • Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσά. Αν το κοτόπουλο είναι με κόκαλο, αυξάνουμε το χρόνο τηγανίσματος για 10-12 λεπτά από κάθε πλευρά.

    • Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

  • Σερβίρισμα:

    • Σερβίρουμε το τηγανητό κοτόπουλο ζεστό, με συνοδευτικά όπως πατάτες τηγανητές, σαλάτα ή ρύζι. Εναλλακτικά, μπορείτε να το απολαύσετε με μια κλασική αμερικανική σως, όπως το μπάρμπεκιου ή κάποια σάλτσα για τηγανητό κοτόπουλο.

Επίσης...

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

3 συνταγές με μανιτάρια

Είτε γεμιστά είτε ως γέμιση, αυτές οι συνταγές έχουν πρωταγωνιστή το μανιτάρι κι είναι πεντανόστιμες.

Περισσότερα από

Γλυκά με άρωμα Γαλλίας

Μεταφερθείτε νοητά σε κάποιο σοκάκι του Παρισιού, φτιάχνοντας κι απολαμβάνοντας τα κλασικά γλυκά που σας προτείνουμε.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Μυρωδιές από το παρτέρι: Μαγειρεύοντας με βότανα

Ο βασιλικός, το θυμάρι και η ρίγανη γράφουν ιστορία στο πιάτο σου.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Μοσχάρι για το κυριακάτικο τραπέζι

Το τραπέζι της Κυριακής θέλει κάτι πιο μπελαλίδικο, όπως αυτά τα πιάτα με μοσχάρι για τα οποία θα βρεις συνταγές εντός.

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Μάτσα: Το πράσινο ελιξίριο υγείας

Το εκλεκτό πράσινο τσάι της Ιαπωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο τόσο για την ξεχωριστή του γεύση όσο και για τα εντυπωσιακά οφέλη του στην υγεία.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Ψάχνεις εύκολο και δροσιστικό γλυκό; Φτιάξε πανακότα!

Το γνωστό ιταλικό κρεμώδες γλύκισμα είναι ό,τι πρέπει για ένα ανάλαφρο επιδόρπιο κι εμείς σου δίνουμε τρεις ιδέες για να το φτιάξεις.