Follow us

Ο πουρές, αλλιώς: Σαββατόβραδο με κουτάλι

Απαλός, ζεστός, γευστικός – το comfort food της καρδιάς σου.

Όταν έξω φυσάει και μέσα έχεις διάθεση να κουλουριαστείς με μια κουβέρτα και μια κουταλιά απόλυτης θαλπωρής, υπάρχει κάτι καλύτερο από πουρέ; Ναι – όταν είναι αλλιώς.

Ο πουρές γλυκοπατάτας με βούτυρο καρυδιού και άρωμα δεντρολίβανου είναι η εκδοχή του comfort food που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι. Πλούσιος, γλυκός αλλά και βαθύς, με ξηρούς καρπούς και μυρωδικά να του δίνουν χαρακτήρα, είναι τέλειος μόνος του ή σαν συνοδευτικό σε ψητά.

Υλικά:

  • 800 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

  • 2 κ.σ. βούτυρο καρυδιού (ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σου)

  • 1-2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή ελαιόλαδο

  • 1-2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • (προαιρετικά) λίγο μοσχοκάρυδο ή καγιέν για βάθος

Εκτέλεση:

  1. Βράσε ή ψήσε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν τελείως (20-25 λεπτά βράσιμο ή 40 λεπτά ψήσιμο στους 200°C).

  2. Ζέστανε το βούτυρο (ή λάδι) σε μικρό τηγάνι με το δεντρολίβανο, για να αρωματιστεί. Αφαίρεσε το δεντρολίβανο.

  3. Πολτοποίησε τις γλυκοπατάτες και πρόσθεσε το αρωματισμένο βούτυρο, το βούτυρο καρυδιού, αλάτι και πιπέρι.

  4. Ανακάτεψε μέχρι να έχεις έναν λείο, βελούδινο πουρέ.

  5. Σέρβιρε ζεστός με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή σπόρους σησαμιού.

Επίσης...

3 συνταγές για να ευχαριστηθείς το χταπόδι

Δες εντός τρεις προτάσεις για να φτιάξεις πεντανόστιμα πιάτα με χταπόδι.

Οι ατρόμητοι μάγειρες φτιάχνουν σπίτι... ταρτάρ!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για να απολαύσετε ταρτάρ τόνου, τσιπούρας και σολωμού.

Περισσότερα από

Η ντομάτα δεν είναι μόνο για χωριάτικη

Δες εντός τρεις συνταγές που θα σε πείσουν ότι η ντομάτα είναι υπέροχη και εκτός των καθιερωμένων.

Αλμυρές τηγανίτες για ζυμαρένιες απολαύσεις

Βάλε μπρος το τηγάνι και στο άψε-σβήσε θα έχεις το τέλειο σνακ.

Μαγειρεύουμε μπριάμ!

Το αγαπημένο πολύχρωμο φαγητό σε τρεις εκδοχές.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φτιάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.