Follow us

Χρυσό φθινοπωρινό ριζότο με κολοκύθα και κάστανα

Καθώς οι πρώτες φθινοπωρινές νύχτες φέρνουν δροσιά και ζεστές μυρωδιές στην κουζίνα, αυτό το κρεμώδες ριζότο με κολοκύθα και κάστανα αγκαλιάζει τις αισθήσεις με γεύσεις που θυμίζουν χρυσά φύλλα και ζεστή θαλπωρή.

Ριζότο με κίτρινη κολοκύθα

Ο Οκτώβριος φέρνει μαζί του χρώματα, αρώματα και γεύσεις που ζεσταίνουν την καρδιά. Αυτό το ριζότο με κολοκύθα και κάστανα είναι η ιδανική συνταγή για να γιορτάσουμε τη μαγεία της εποχής: κρεμώδες, αρωματικό και γεμάτο φθινοπωρινή γλύκα, κάθε μπουκιά θυμίζει ζεστές στιγμές.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο

  • 400 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κύβους

  • 100 γρ. βρασμένα κάστανα, χοντροκομμένα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ζεστό

  • 100 ml λευκό κρασί

  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Μερικά φύλλα φρέσκου θυμάρι

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.

  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

  3. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά με το λάδι και να γίνει διάφανο στα άκρα.

  4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

  5. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σταδιακά, μία κουτάλα τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί πριν προσθέσουμε την επόμενη.

  6. Μετά από 15-18 λεπτά, το ριζότο θα είναι κρεμώδες και το ρύζι al dente. Προσθέτουμε τα κάστανα, το βούτυρο, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.

  7. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με λίγα επιπλέον κομμάτια κάστανου ή φρέσκο θυμάρι.

Επίσης...

Καλωσορίσατε στον κόσμο των γεύσεων του Oktoberfest

Ανακαλύψτε τις αυθεντικές γεύσεις του Oktoberfest και φέρτε τη μαγεία της Γερμανίας στο τραπέζι σας.

Βαρέθηκες τη μηλόπιτα; Δες τρεις εναλλακτικές

Αγαπάμε μηλόπιτα, αλλά δεν είναι το μόνο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με το αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Μαγειρεύουμε ζουμερό κοτόπουλο

Στο επόμενο τραπέζι μας, ας απολαύσουμε ζεστό, ζουμερό κοτόπουλο με αρωματικές νότες λεμονιού και μεσογειακές γεύσεις, συντροφιά με χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

Το καλύτερο brunch το φτιάχνεις εσύ!

Δες εντός πώς θα φτιάξεις ομελέτα, τοστ αβοκάντο κι ένα υπέροχο smoothie.

Φιλαράκια: 10 συνταγές κατευθείαν από την σειρά που μπορείς να δοκιμάσεις

Από το cheesecake που κυνηγάει η Ρέιτσελ και ο Τσάντλερ μέχρι και τα (πολλά) σάντουιτς του Τζόι, η σειρά μας έχει χαρίσει ωραίες γευστικές στιγμές.

Σπιτικά tacos: Η Αμερικάνικη γεύση στο σπίτι σου

Τα tacos είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι, με λίγα υλικά και πολύ γεύση.

Ψήνεσαι για εύκολα γλυκά με κανέλα;

Δες εντός τις τρεις προτάσεις μας: ρολάκια, κουλουράκια και κέικ.

3 λαχταριστές τυρένιες συνταγές

Η απόλαυση είναι εγγυημένη όταν μπλέκονται στη συνταγή λαχταριστά λιωμένα τυριά.

Φτιάχνουμε cinnamon rolls με γλάσο βανίλιας

Τα cinnamon rolls είναι η τέλεια συντροφιά για το πρωινό ή το απογευματινό τσάι, γεμάτα ζεστή κανέλα και αρωματικό γλάσο.

3 ωραίες συνταγές με μελιτζάνες

Θρεπτική και γλυκιά, η μελιτζάνα απογειώνει τις προτάσεις που θα βρείτε εντός.

Γλυκά με δαμάσκηνα ίσον νόστιμη επιτυχία

Δοκίμασε το υπέροχο φρούτο σε τρεις συνταγές που θα βρεις εντός.

Σοκολατένιες μπουκιές με φυστικοβούτυρο: Το υγιεινό γλυκό χωρίς ψήσιμο

Ένα γρήγορο και υγιεινό γλυκάκι που θα σε χορτάσει με γεύση και ενέργεια.